Annonce
Politi og retsvæsen

Hold øje med speedometeret: Politiet jagter fartsyndere i denne uge

Fartkontrollen finder sted over hele Europa.

Både fotovogne og betjente i biler og på motorcykler vil holde særligt øje med hastighedsovertrædelser. Foto: Michael Hansen/Polfoto

I disse dage sætter politiet over hele Europa ind med en særlig kontrol rettet mod fartsyndere. Det gælder også i Danmark, hvor tallene taler et tydeligt sprog om, at der er noget at komme efter.

Klip i kørekortet i 2017
 • Nordjylland: 6.779.
 • Østjylland: 5.091.
 • Midt- Vestjylland: 7.518.
 • Sydøstjylland: 8.714.
 • Syd- og Sønderjylland: 4.037.
 • Fyn: 5.144.
 • Sydsjælland og Lolland-Falster: 6.335.
 • Midt- og Vestsjælland: 2.559.
 • Nordsjælland: 5.724.
 • Københavns Vestegn: 3.458.
 • København: 7.143.
 • Bornholm: 225.
Kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter
En ny opgørelse fra Rigspolitiet viser nemlig, at der i 2017 blev uddelt i alt 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte over 30 pct. for hurtigt i forhold til fartgrænsen.

Hvis man ikke vil være et kedeligt tal i politiets næste statistik, kan det således godt betale sig at holde godt øje med speedometeret i denne uge.

Se videoen: Kran lader Volkswagen Golf falde fra 12. sal

»Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelese.

Ugens fartkontrol vil foregå med både fotovogne og mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med bilisterne.

»Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen,« siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen.

Rigspolitiet: Fartkontroller har fået bilister til at sænke farten markant

Sammen med uopmærksomhed og spritkørsel er den høje hastighed et af politiets hovedindsatsområder. Der er nemlig for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken.

Mellem 2011-2015 mistede tæt på 500 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere
Dom: Derfor blev Svend Lings dømt skyldig i at medvirke til selvmord
Tag medicinen, put en plastikpose over hovedet og en elastik om halsen. E-mail-rådene fra den pensionerede læge til en ældre kvinde, som ønskede at begå selvmord, var så detaljerede, at han blev dømt for at medvirke til selvmord. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her