Politi og retsvæsen

Overblik: Derfor får Helveg ikke en krone i Se og Hør-sag

Se de konkrete begrundelser for, at Morten Helveg ikke skal have erstatning i Se og Hør-sag.

EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen havde krævet 250.000 kroner i tortgodtgørelse i den såkaldte Se og Hør-sag. Men Retten i Lyngby har sagt nej. Se de præcise grunde her.

  • Godtgørelse for tort gives til en person, hvis selv- og æresfølelse anses for krænket. Typisk sker det i sager om seksuelle overgreb.
  • Retten i Lyngby har vurderet Morten Helvegs sagsanlæg ud fra to temaer. Det første tema drejer sig om, hvorvidt Morten Helveg har været udsat for en overvågning.
  • Retten lægger i dommen til grund, at der har eksisteret en liste med navne på personer, som blev overvåget. Men listen fandtes ikke i 2008, som var det år, hvor oplysninger om Morten Helvegs kreditkort blev hacket.
  • Derfor har retten ikke fundet bevis for, at der skulle være sket en generel overvågning af Morten Helveg.
  • Det andet tema drejer sig om, hvorvidt fem-seks hackede kreditkortoplysninger om konkrete transaktioner i sig selv berettiger en godtgørelse for tort.
  • Oplysningerne har efter rettens opfattelse kun ført til, at det i en artikel blev nævnt, at Helveg og hans daværende kæreste, Line Baun Danielsen, under en ferie i Berlin frekventerede den hotte cafégade "Simon Dach Strasse".
  • Retten vurderer i øvrigt, at de hævninger, som Morten Helveg har foretaget, er foregået i det offentlige rum, og at det ikke kan opfattes som en krænkelse, der begrunder en godtgørelse, at det er blevet hacket. Retten medgiver dog, at det for Helveg må have været "ubehageligt".

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Om temaet

Dette tema handler om, hvordan Se og Hør har købt fortrolige oplysninger af en it-specialist om, hvad kendte og kongelige har brugt deres kreditkort til.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her