Politi og retsvæsen

Morten Helveg får ingen erstatning i Se og Hør-sag

Den danske EU-parlamentariker får ingen godtgørelse i sag om ulovlig overvågning af Se og Hør.

EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen (R) får ingen godtgørelse, efter at han blev udsat for ulovlig overvågning af Se og Hør. Afgørelsen er faldet fredag ved Retten i Lyngby.

Morten Helveg Petersen havde krævet 250.000 kroner i kompensation, for at Se og Hør havde skaffet sig adgang til hans kreditkortoplysninger.

I stedet skal han nu betale sagens omkostninger på 170.000 kroner.

Retten fastslår i sin dom, at Morten Helveg ikke er blevet krænket.

Han har ikke været udsat for en overvågning, og de oplysninger om hans kreditkort, som er blevet lækket til Se og Hør, har i sig selv ikke karakter af en krænkelse.

Derfor er han ikke berettiget til en godtgørelse for tort. Tortgodtgørelse er en form for erstatning til ofre for ydmygelser, for eksempel seksualforbrydelser.

Den danske EU-parlamentariker er den første af i alt 21 kendte til at få sit krav om godtgørelse i forbindelse med Se og Hør-sagen afgjort i retten.

Ud over Morten Helveg Petersen har skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen samt musikproduceren Remee stævnet Aller Media, to tidligere chefredaktører og den såkaldte tys-tys-kilde.

Advokat Kåre Pihlmann repræsenterer tidligere chefredaktør Kim Henningsen. Han mener, at dommen kan få betydning for de øvrige sager.

- Jeg vil i opfordre de 21 andre sagsøgere til at læse dommen grundigt igennem. Navnlig afsnittet om sagsomkostninger, siger Kåre Pihlmann.

Se og Hør-sagen startede i 2014. Her udgav den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen bogen "Livet, det forbandede".

I bogen beskriver han, hvordan en tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

Overblik: Se og Hør-sagen

I en tilståelsessag i august 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov blev hver idømt seks måneders betinget fængsel.

24. november 2016 blev to tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden selv dømt. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget fængsel.

Overblik: Derfor får Helveg ikke en krone i Se og Hør-sag

14. november 2017 kom det frem, at 21 kendte stævner Aller Media, to tidligere chefredaktører samt tys-tys-kilden med krav om godtgørelse på i alt seks millioner kroner for den ulovlige overvågning.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Dette tema handler om, hvordan Se og Hør har købt fortrolige oplysninger af en it-specialist om, hvad kendte og kongelige har brugt deres kreditkort til.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her