Annonce
Politi og retsvæsen

Voldtægtsanklaget pædagogmedhjælper erkender næsten alt

Bortset fra nogle få detaljer erkender en pædagogmedhjælper alle anklager om pædofili i daginstitution.

Der bliver i det væsentlige tale om en ren tilståelsessag, når en 47-årig mand i den kommende uge kommer for ved Retten i Glostrup. Manden er anklaget for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse mod 28 børn.

- Der er over 40 forhold i sagen, og i langt hovedparten af dem foreligger der en erkendelse, fortæller advokat Jan Aarup, der er forsvarer for manden.

Voldtægter på institution har kostet leder jobbet

Overgrebene er ifølge sagens anklageskrift blandt andet sket i den daginstitution i Albertslund Kommune, hvor manden arbejdede, og i en spejderhytte i Brøndby.

I daginstitutionen blev børnene krænket på puslebordet og i soverummet. De yngste ofre var ned til to år gamle.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi offentliggjorde anklageskriftet i sagen mandag i denne uge. Og allerede onsdag den 21. marts vil sagen blive behandlet ved Retten i Glostrup.

- Der er fire eller fem forhold, hvor der muligvis er uenighed om nogle detaljer. Det vil kunne få betydning for de forurettede, men i forhold til straffen spiller det næppe ind, siger Jan Aarup.

Størrelsen af en eventuel erstatning til de forurettede kan i sidste ende afhænge af, hvad den tiltalte bliver dømt for. Det er det, som advokaten hentyder til.

En 47-årig mand er tiltalt for voldtægt og andre overgreb mod 28 børn

Anklagemyndigheden mener dog slet ikke, at en almindelig fængselsstraf er det rigtige i sagen. Af sagens anklageskrift fremgår det, at man vil have manden idømt forvaring.

Manden bør med andre ord efter anklagemyndighedens opfattelse spærres inde på ubestemt tid, fordi han er farlig for sine omgivelser, og fordi det er nødvendigt med en tidsubestemt indespærring for at dømme op for denne fare.

I Albertslund Kommune har sagen ført til, at ledelsen på institutionen, hvor manden arbejdede, er blevet skiftet ud.

I sagens bevismateriale indgår billeder og film af mandens overgreb. Dem fandt politiet hos manden, da man ransagede.

Nogle år før sagen så dagens lys blev manden hædret i en nabokommune for sin indsats som spejderleder. Det skete med overrækkelse af pris og borgmestertale.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her