Annonce
Politi og retsvæsen

Sigtelse: 14-årig dreng døde hjælpeløs på badeværelse

Kvinde vidste ifølge sigtelse, at børn havde spist medicin, og mistænkes for ansvar for drengs død.

I længere tid lå en 14-årig dreng lørdag aften med vejrtrækningsproblemer på et badeværelse i en lejlighed på Østerbro.

Lejlighedens indehaver, en 40-årig kvinde, tilkaldte ifølge politiet ikke hjælp, og drengen døde.

Også kvindens egen datter på 14 år lå på badeværelset og havde svært ved at trække vejret, står der i sigtelsen. Hun fik hjertestop og blev efterfølgende genoplivet.

Ifølge politiets sigtelse var kvinden klar over, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer. Men hun undlod at slå alarm, og derfor er hun nu sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Tirsdag er kvinden under et retsmøde i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage for sin rolle i sagen.

14-årig dreng død efter muligt indtag af en andens medicin - jævnaldrende pige i kritisk tilstand

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og derfor er de oplysninger, som anklagemyndigheden under retsmødet har fremlagt, samt kvindens forklaring indtil videre hemmelige.

Dog blev det oplyst, at kvinden nægter sig skyldig i de rejste sigtelser.

Kvinden er i forhold til drengen sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

At kvinden ikke tilkaldte en læge, selv om hun vidste, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer, og selv om de havde vejrtrækningsproblemer, gør ifølge sigtelsen, at hun har handlet uagtsomt og dermed var ansvarlig for drengens død.

Hvad angår datteren, som overlevede, så er kvinden sigtet efter straffelovens paragraf om at hensætte nogen i hjælpeløs tilstand.

Dommer Jeanette Bukhave vurderede, at der er begrundet mistanke om, at kvinden er skyldig i de rejste sigtelser. Samtidig vurderede dommeren også, at sagen vil kunne udløse fængsel i mindst 30 dage.

Endelig vurderede Bukhave, at kvinden på fri fod ville kunne påvirke politiets efterforskning af sagen, og dermed var betingelserne for en varetægtsfængsling opfyldt.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her