Annonce
Politi og retsvæsen

Jakob Scharf tager tiltale roligt: Jeg har været påpasselig

Anklager hævder, at udtalelser fra tidligere PET-chef kan være kompromitterende for statens sikkerhed.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Scharf ved sin medvirken i bogen deler oplysninger af væsentlig betydning for statens sikkerhed. Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

Den tidligere PET-chef Jakob Scharf, der mandag er blevet tiltalt for groft at have brudt sin tavshedspligt i forbindelse med bogen "Syv år for PET", kan fortsat ikke få øje på, at han har gjort noget forkert.

- Med det pres, der har været i denne sag, har det hele tiden stået mig klart, at det nok var en sag, der i sidste ende ville ende i retten, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Scharf ved sin medvirken i bogen deler oplysninger af væsentlig betydning for statens sikkerhed.

Tidligere PET-chef om brud på tavshedspligten: Scharf er »den der er gået tættest på grænsen«

Oplysninger, som ifølge tiltalen skulle holdes hemmelige af hensyn til "forebyggelse, efterforskning og forfølgning af lovovertrædelser".

Men den udlægning har den tidligere PET-chef meget svært ved at se.

- Som jeg tidligere har givet udtryk for, har jeg været meget opmærksom og påpasselig i forhold til at overholde min tavshedspligt i forbindelse med mine udtalelser til bogen, siger Jakob Scharf.

Han påpeger, at efterforskerne ikke har ulejliget sig med at bede om hans syn på sagen.

- Politiets tiltalerejsning har ikke kunnet afvente min forklaring om de enkelte udtalelser. Men nu må vi så i retten gennemgå udtalelserne og ikke mindst dokumentationen punkt for punkt af, at ingen af disse udtalelser indeholder fortrolige oplysninger, siger Jakob Scharf.

I bogen "Syv år for PET" beretter Scharf om en række konkrete terrorsager, som tidligere har været omtalt, og som har været for retten. Desuden fortæller han om samarbejdet med udenlandske efterretningstjenester.

Tidligere PET-chef risikerer fængsel for snak i bog

Mandag ønsker anklagemyndigheden ikke at gøre rede for, hvilke konkrete passager i bogen der menes at udgøre et brud på Scharfs tavshedspligt.

Det var PET, der tilbage i 2016 politianmeldte Scharf. Inden da var efterretningstjenesten gået til domstolene for at få stoppet bogen.

Dagbladet Politiken valgte imidlertid at trodse et fogedforbud nedlagt af Københavns Byret ved at offentliggøre hele bogen i et særtillæg.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her