Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Politi og retsvæsen

Tre personer med adresse i Danmark er sigtet for spionage for Tyrkiet

Danske myndigheder har rejst tre sigtelser for angiveri af danske statsborgere til Tyrkiet.

Tre personer med adresse i Danmark er blevet sigtet for angiveri til Tyrkiet. Det skriver Berlingske på baggrund af et svar til Folketinget.

De tre personer er sigtet for at have angivet danskbosatte politiske modstandere af styret i Tyrkiet til den tyrkiske regering. De tre bliver tiltalt for "den milde spionparagraf" 108 i straffeloven.

Paragraffen dækker over forhold, hvor en person har hjulpet et fremmed efterretningsvæsen med "at virke inden for den danske stats område".

En sådan tiltale skal godkendes af justitsministeren - i dette tilfælde Søren Pape Poulsen (K).

Paragraffen blev senest brugt i 2012. Dengang blev en professor i statskundskab på Københavns Universitet fundet skyldig i spionage for Rusland.

De tre sager har deres udspring i kupforsøget i Tyrkiet i 2016. Her anklagede den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, eksiltyrkeren Fethullah Gülen for at stå bag.

De tyrkiske myndigheder indrykkede derefter annoncer i hele Europa med opfordringer til at angive mulige støtter af Gülen til de tyrkiske myndigheder.

Berlingske forsøgte i foråret 2017 at ringe til den telefonlinje, der var angivet i annoncerne.

- Hvis nogle af dem kommer ind eller ud af Tyrkiet, så sker der dem noget, lød beskeden ifølge avisen.

Sigtelserne betragtes med tilfredshed af Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

- De her sager er så alvorlige, som de overhovedet kan blive. At man på den måde fra en udenlandsk stat har lavet stikkervirksomhed over for danske statsborgere, er fuldstændig uacceptabelt, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her