Annonce
Politi og retsvæsen

Hvorfor rykkede politiet og PET ud med omkring 20 politikøretøjer?

Politiet er helt lukket om hemmelig aktion i Birkerød nord for København. Flere blev anholdt.

Politiet og PET rykkede i går massivt ud til et byggeri i Birkerød, hvor mange flygtninge bor. Politiet vil ikke oplyse detaljer. Billedet er ikke fra aktionen. Arkivfoto: Ernst van Norde/Polfoto

Torsdag morgen rykkede politiet sammen med PET massivt ud til Nordvanggaard i Birkerød lidt nord for København og foretog en række ransagninger og anholdelser.

Der var tale om en fælles aktion, hvor ikke mindre end ca. 20 politikøretøjer deltog – inklusive en særlig kommandocentral – samt politifolk fra både Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Nordsjællands Politi har i samarbejde med Københavns Politi og PET foretaget ransagninger på en adresse i Bistrup ved Birkerød i forbindelse med en igangværende efterforskning. I den forbindelse er der anholdt en række personer. P.t. ikke yderligere i øjeblikket.
Nordsjællands Politi på Twitter

Talsmand hos Nordsjællands Politi, Henriette Døssing, bekræfter aktionen. Men hun ville i aftes ikke oplyse detaljer. Hverken hvad politiet ledte efter, om man fandt det, man søgte, hvor mange anholdelser man havde foretaget, eller hvad sagen i øvrigt handlede om.

På Twitter beskrev politiet aktionen på denne måde: »Nordsjællands Politi har i samarbejde med Københavns Politi og PET foretaget ransagninger på en adresse i Bistrup ved Birkerød i forbindelse med en igangværende efterforskning. I den forbindelse er der anholdt en række personer. P.t. ikke yderligere i øjeblikket.«

Tidligere nonnekloster

Politiaktionen foregik i og omkring det gamle nonnekloster, Nordvanggaard, i Birkerød, der i 2015 blev solgt til Rudersdal Kommune for 21 mio. kr. og herefter indrettet til flygtningeboliger.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis, der har talt med flere beboere i området, var mange i området i går bekymrede for, om politiet havde afsløret en terrorcelle, siden man mødte så massivt op til aktionen. Lokale borgere fortæller til avisen, at beboerne i Nordvanggaard er flygtninge, der kommer fra lande som Eritrea, Somalia, Syrien, Iran, Irak og Afghanistan.

Nordvanggaard, der er opført i begyndelsen af 1900-tallet og udpeget som en bevaringsværdig bygning, var i næsten 60 år hjemsted for den katolske orden ”Søstrene af det dyrebare Blod”. Ejendommen er en firlænget gård, der tidligere også har været plejehjem. Boligarealet er på godt 2.600 kvadratmeter, og der er 50-60 værelser.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Undgå de typiske hygiejnefejl i køkkenet
Glem ikke vandhanen og køleskabshåndtaget i dine rengøringsrutiner. Her kan der gemme sig masser af bakterier, som kan føres videre rundt i køkkenet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her