Annonce
Politi og retsvæsen

Mistænkte for retten efter stor narkoaktion: 15 ud af 15 er blevet varetægtsfængslet

Der er blevet anholdt 20 i alt - heriblandt 16 i Danmark.

Alle 15 personer, der onsdag blev anholdt ved en stor narkoaktion, og som torsdag er blevet fremstillet i grundlovsforhør, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser Særlig Efterforskning Vest (SEV) under Østjyllands Politi torsdag aften.

SEV stod i spidsen for den nøje planlagte politiaktion, hvor politiet i Danmark, Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien slog til efter flere måneders efterforskning mod personer, der mistænkes for at være del af en international narkoring.

Politiet har optrevlet narkoring i en sag om 1,3 ton hash

I alt 20 personer blev anholdt. Heraf blev 16 personer anholdt i Danmark.

Under efterforskningen af narkoorganisationen har politiet beslaglagt i alt 1.324 kg hash og 11 kilo kokain. De 510 kg hash kom politiet i besiddelse af under onsdagens aktion. Derudover er der blevet beslaglagt store pengebeløb.

Ved ransagningerne og undersøgelserne i andre lande, er der blevet beslaglagt yderligere  500 kg hash, 42 liter amfetaminolie - det svarer til ca. 160 kilo amfetamin - 20 kg kokain, 2 kg heroin og 88 kg amfetamin.

»Vi har løbende holdt møder rundt i Europa for at koordinere indsatsen, så vi kunne slå til på det rigtige tidspunkt. Det er det gode samarbejde på tværs af kreds- og landegrænser, der gør, at vi har kunnet optrevle så stor en narkoorganisation og få en meget stor mængde narko væk fra gaden,« sagde politiinspektør og leder af SEV, Brian Olsen, i forbindelse med anholdelserne onsdag.

Da grundlovsforhørene fandt sted for lukkede døre, havde politiet torsdag morgen ikke yderligere oplysninger i sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere
Viden
26 små sten kan gøre os klogere på solsystemets historie
Danske forskere har analyseret kalciumindholdet i 26 små sten fra rummet. Deres fund kan have betydning for vores forståelse af solsystemets historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her