Annonce
Politi og retsvæsen

Mand dømt for at franarre bedsteforældre penge

En kvinde og en mand gav sig ud for at være børnebørn i nød og fik penge. Nu har begge fået dom.

En 29-årig mand er fredag i Retten på Frederiksberg blevet idømt to års fængsel for en stribe bedragerier, der især er gået ud over bedsteforældre.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Anders Rohde.

Straffesagen har kørt som en domsmandssag, og en dommer stemte for en mildere straf på halvandet års fængsel.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om dommen skal ankes.

Mohamed Sahsah blev i november kendt skyldig i en stribe bedragerier.

Svindlen er begået sammen med en 34-årig kvinde, der var hans kæreste. Hun blev ved den lejlighed idømt et år og seks måneders fængsel, hvoraf et år blev gjort betinget.

Den 29-årige har imidlertid ventet på at få udmålt sin straf, fordi han først skulle mentalundersøges. Denne undersøgelse har fundet ham strafegnet.

Det er bedsteforældre på Sjælland, der er blevet udsat for parrets svindelnumre. Især var deres ofre ældre kvinder, der blev ringet op og bedt om penge.

Det skete under påskud af at være de ældres børnebørn, og i ganske mange tilfælde lod ofrene sig overtale.

For eksempel blev en ældre kvinde snydt over telefonen til at tro, at manden var hendes barnebarn, der stod uden for møbelvarehuset Ikea uden sin pung.

Det blev aftalt, at kvinden skulle aflevere 2500 kroner og et dankort med pinkode til en taxichauffør, der kom forbi. Kortet blev siden brugt til at hæve penge i Danmark og Sverige.

Bedragerierne fandt sted over to år frem til maj sidste år, da parret blev varetægtsfængslet in absentia, altså uden selv at være til stede, og eftersøgt.

Anklageskriftet mod parret omfattede i alt 91 kriminelle forhold.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her