Politi og retsvæsen

Afslørende e-mails fremlagt i stor bedragerisag

E-mails i bedragerisagen mod Johan Schlüter og Susanne Fryland får følelserne frem i byretten.

I Københavns Byret er en række e-mails fredag blevet lagt frem i en stor bedragerisag. De indikerer, at advokat Susanne Fryland udskrev faktura til de kunder, hvis penge hun passede på, for at skaffe penge til sin chef.

Sagen omhandler anklager om bedrageri for over 100 millioner kroner udført af advokaterne Johan Schlüter og Susanne Fryland.

De skulle inddrive og fordele penge fra rettigheder til film og tv. De er dog anklaget for at have taget en del af pengene til sig selv ved at have udskrevet uretmæssige regninger til deres kunder for så at hæve dem på kundernes konti.

Under afhøring af Susanne Fryland bliver der fremlagt mails, som ifølge anklagemyndigheden viser, at der blev udskrevet uretmæssige regninger.

Susanne Fryland stod for den praktiske forvaltning af rettighedspengene i selskabet Registrering Danmark, mens Johan Schlüter Advokatfirma havde aftalen med producenterne.

- Kære Klaus, vil du overføre 19 millioner kroner til Johan Schlüter Advokatfirma, så de har dem mandag?

- Så får vi dem tilbage i foreningerne igen senere. Jeg skal nok sætte sammen, hvordan de skal bogføres, skrev Susanne Fryland til sin regnskabschef i december 2013.

Han svarede:

- Så bliver det 12 fra Filmnet og syv fra CAB (to af de foreninger, hvis rettigheder blev forvaltet, red.)

Susanne Fryland svarer:

- Fantastisk. De kommer tilbage igen, så de er der tirsdag.

Det fik anklageren til at påpege, at det så ud til, at der blev udskrevet regninger til foreningerne for at skaffe penge til at betale regninger til selv samme foreninger. Altså at de blev betalt med deres egne penge.

Senere - i 2015 - var der yderligere en e-mailkorrespondance, der kan indikere, at Susanne Fryland tog penge fra kunderne ved at udstede fakturaer.

Hun skrev i en mail til sin regnskabschef, at cheferne i København "skreg på likviditet" og spurgte, om der er noget i Registrering Danmark.

Det er der ikke, men han skriver, at de kan "låne" hos to af de foreninger, der er kunder. Det svarer Susanne Fryland ja til.

På det tidspunkt var der stærkt behov for penge i Johan Schlüters advokatfirma, da bedragerisagen var begyndt at rulle.

- Jeg mindes en samtale med en meget oprevet Johan, der siger, at der er brug for likviditet i København (hvor Johan Schlüter advokatfirma ligger, red.).

- Jeg siger, at vi ikke har noget, og at vi også har et maskineri, der skal køre. Han svarer, at han vil skide på Registrering Danmark, siger Susanne Fryland i retten.

Det fik i retten anklageren til at spørge:

- Var det sådan, at når de skreg på likviditet i København, så udskrev Susanne Fryland en regning til den ene eller anden forening?

Til det svarede Susanne Fryland kort:

- Ja.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere
Trafikrådmand: Partier forsinker løsning på kaos i Dokk1-krydset
Bünyamin Simsek (V) kritiserer S og SF for at trække en Mindet-løsning i byrådet. EL påpeger, at ønsket kommer fra et enigt teknisk udvalg, og Ango Winther (S) afviser, at en byrådsbehandling vil forsinke etableringen af et nyt kryds. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her