Annonce
Politi og retsvæsen

Bilist fanget med 183 km/t efter otte minutters fartkontrol: »Det er dødsensfarligt«

Fartovertrædelsen medfører en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Selvom det er weekend, hindrede det ikke politiet i lørdag formiddag at rykke ud med en fartkontrol på Helsingørmotorvejen.

Og noget tyder på, at der var god grund til at foretage en sådan kontrol. For efter kort tid på den sjællandske motorvej gjorde kontrollens »højdespringer« sig bemærket.

Fartkontrollen var blevet placeret i en 90 km/t-zone nær Gentofte. Og efter blot otte minutter kom en bilist kørende med 183 km/t - vel at mærke efter at diverse usikkerheder er trukket fra.

Hos Nordsjællands Politi oplyser vagtchef Jesper Hansen, at den pågældende bilist kan se frem til at miste kørekortet, idet personen kørte mere end 100 pct. for stærkt.

»Det er dødsensfarligt. Går det galt, så går det virkelig galt, når man kører så hurtigt. Og der er jo en grund til, at det er en grænse på 90 km/t der og ikke 110 km/t. Det betyder jo, at forholdene er anderledes,« siger vagchefen til Ekstra Bladet.

Over 500 bilister blev blitzet på under fire timer

En ubetinget frakendelse betyder ifølge Rådet for Sikker Trafik, at du skal aflevere dit kørekort, og at du mister retten til at køre bil i en periode på seks måneder eller mere.

Når perioden så er udløbet, skal en kontrollerende køreprøve - både teoriprøve og en køreprøve - bestås for at få kørekortet igen.

Man kan bl.a. få frakendt kørekortet ubetinget, hvis man kører over 100 pct. for stærkt, kører spirituskørsel med over 1,2 promille eller kører groft uforsvarligt/hasarderet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her