Politi og retsvæsen

Ny beslutning: Slut med politiets transport af arrestanter

Kriminalforsorgen skal overtage opgaven med at transportere arrestanter fra politiet.

Allerede i dag står kriminalforsorgen for en stor del af denne opgave i hovedstadsområdet, men fra efteråret 2018 bliver denne opgave gradvist udviddet til at skulle gælde for hele landet.

Det har parterne bag kriminalforsorgens nye flerårsaftale besluttet, oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Det er ambitionen at den nye aftale samtidig kan frigøre flere politiressourcer til operativt arbejde.

Hos Kriminalforsorgen er man meget tilfreds med den udvidede opgave.

»Det er en stor anerkendelse af Kriminalforsorgens nuværende håndtering af transporter,« siger områdedirektør Anne Erlandsen, som er den øverste ansvarlige for projektet.

Hun forventer at den udvidede opgave samtidig betyder, at man vil  kunne løse opgaven mere effektivt end i dag, men medgiver, at der også er store udfordringer i forbindelse med opgave.

Ikke mindst skal der rekrutteres, ansættes og uddannes flere fængselsbetjente til opgaven.

»Vi bliver nødt til at handle hurtigt og tænke kreativt for at få opgaven på plads og de nødvendige folk rekrutteret, så vi allerede inden udgangen af 2018 kan begynde at aflaste politiet for transporterne,« tilføjer Anne Erlandsen.

Kriminalforsorgen overtager gradvist politiets transport af arrestanter fra efteråret 2018 og frem til januar 2019, hvor opgaven efter planen skal være fuldstændig overdraget.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af smartphones: Luksus i hånden
Hvis du er til det vildeste luksus eller er kompromisløs teknologinørd, så skal du have en af de smartphones, vi tester her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her