Annonce
Politi og retsvæsen

Ny beslutning: Slut med politiets transport af arrestanter

Kriminalforsorgen skal overtage opgaven med at transportere arrestanter fra politiet.

Allerede i dag står kriminalforsorgen for en stor del af denne opgave i hovedstadsområdet, men fra efteråret 2018 bliver denne opgave gradvist udviddet til at skulle gælde for hele landet.

Det har parterne bag kriminalforsorgens nye flerårsaftale besluttet, oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Det er ambitionen at den nye aftale samtidig kan frigøre flere politiressourcer til operativt arbejde.

Hos Kriminalforsorgen er man meget tilfreds med den udvidede opgave.

»Det er en stor anerkendelse af Kriminalforsorgens nuværende håndtering af transporter,« siger områdedirektør Anne Erlandsen, som er den øverste ansvarlige for projektet.

Hun forventer at den udvidede opgave samtidig betyder, at man vil  kunne løse opgaven mere effektivt end i dag, men medgiver, at der også er store udfordringer i forbindelse med opgave.

Ikke mindst skal der rekrutteres, ansættes og uddannes flere fængselsbetjente til opgaven.

»Vi bliver nødt til at handle hurtigt og tænke kreativt for at få opgaven på plads og de nødvendige folk rekrutteret, så vi allerede inden udgangen af 2018 kan begynde at aflaste politiet for transporterne,« tilføjer Anne Erlandsen.

Kriminalforsorgen overtager gradvist politiets transport af arrestanter fra efteråret 2018 og frem til januar 2019, hvor opgaven efter planen skal være fuldstændig overdraget.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Venstre ved du, hvor du har?

Det klare politiske projekt står noget forpjusket i Venstre. Det samme kan siges om S, og uklarheden kan føre til en ny type valgkamp.

Kronik: Mere Danmark i Europa – mere Europa i verden

Morten Løkkegaard
Dansk Europa-politik er og bliver ikke et nulsumsspil, hvor mere EU automatisk fører til mindre Danmark. Det er rent ud sagt noget vrøvl, som danske nejsigere har haft alt for let spil med gennem årene.
Annonce
Annonce
Indland

Venstre ved du, hvor du har?

Det klare politiske projekt står noget forpjusket i Venstre. Det samme kan siges om S, og uklarheden kan føre til en ny type valgkamp.
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her