Annonce
Politi og retsvæsen

Mystisk albaner inddraget i sag om lejemord

Kvinde er tiltalt for at bestille lejemord på sin kæreste via det mørke internet. Hun nægter sig skyldig.

En mystisk albaner ved navn Luc spiller en central rolle i en usædvanlig sag om et lejemord bestilt via det mørke internet.

Det tiltænkte offer var kvindens kæreste, men ingen har forsøgt at skyde ham, så han lever fortsat.

Det er en 58-årig kvinde, der ved Retten i Lyngby sidder tiltalt for at betale cirka 29.000 kroner i den digitale valuta bitcoin til en netmafia med det formål at få sin kæreste skudt og dræbt med en lyddæmpet pistol.

Hun forklarer torsdag, at hun rigtig nok har mødtes med en fyr kaldet "Elias" ved Nørreport Station. Og hun indrømmer, at hun havde kontanter med, så hun kunne købe bitcoins af ham.

Men hun nægter pure, at det var til hende selv. Pengene havde hun fået fra en mystisk bekendt, der kaldes "Luc".

Luc havde fortalt hende, at han ville iværksætte en overvågning af kvindens kæreste, Sergio, som på det tidspunkt boede på Sicilien, hvor han var politimand.

Formålet med overvågningen skulle være at afsløre eventuel utroskab.

Anklager Kenn Jørgensen vil gerne have identificeret Luc nærmere. Men kvinden har hverken adresse eller telefonnummer på ham.

- Han ringede altid fra et taletidskort eller fra ukendt nummer, fortæller den 58-årige kvinde, som selv stammer fra Sicilien, men har boet 30 år i Danmark, i retten.

Kvinden fortæller, at hun har kendt Luc i et års tid. Hun mødte ham på Kultorvet en solskinsdag, hvor hun sad på en bænk.

Luc var en flot og høflig mand i 40'erne, som indledte en samtale, og de har set hinanden flere gange, når han var i Danmark.

- Han fortalte, at lavede business. Han rejste mellem Albanien, Bulgarien, Italien, Sverige og Danmark, fortæller kvinden.

De to havde ikke et kærlighedsforhold, men de talte en del sammen om kæresten Sergio og hans utroskab.

Kvinden afviser, at hun skulle have afgivet en skriftlig ordre på det mørke internet på en side, hvor man kan bestille forbrydelser.

Der ventes at falde dom i sagen i næste uge.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her