Politi og retsvæsen

Politiet beder Rumænien om hjælp for at opklare sag om barnelig

Politiet har brug for at få fat i en rumænsk kvindes dna for at undersøge, om hun er mor til barnet.

Københavns Vestegns Politi er muligvis et skridt nærmere at opklare mysteriet om det barnelig, der den 16. oktober blev fundet i Glostrup.

Det skriver TV 2.

Politiet har tidligere udsendt overvågningsbilleder af en kvindeskikkelse samt af en rød trøje, som barneliget blev fundet pakket ind i med mange henvendelser til følge. Kvinden på billederne blev beskrevet som en »tung, kraftig og muligvis rumænsk kvinde med langt mørkt, krøllet hår«.

Ifølge TV 2 er der tale om en rumænsk kvinde, der skal have opholdt sig i Danmark omkring tidspunktet for barnets død. Politiet kender nu navnet på kvinden, men kan ikke med sikkerhed konstatere, at hun er moderen. For at kunne det, skal kvindens dna sammenlignes med barnets, og kvindens dna er ikke registreret i Danmark.

Derfor har politiet tirsdag sendt en forespørgsel til de rumænske myndigheder gennem Interpol for at få hjælp til at identificere kvinden, oplyser efterforskningsleder Ole Nielsen til TV 2.

Han siger, at man forventer svar inden for de næste par dage.

Undersøgelser af barneliget har vist, at der var tale om en dreng. Det var et nyfødt barn, der højst har levet i op til to dage. Politiet vurderer dog, at liget lå i jorden i et par uger, før det blev fundet.

Dødsårsagen er stadig ikke opklaret.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her