Politi og retsvæsen

Mand sigtet for at stjæle bænke i København

Manden forsøgte at sælge de stjålne københavnerbænke over internettet.

Finn Frandsen

De klassiske grønne bænke, der pryder det københavnske gadebillede, er så populære, at nogle vælger at tage dem med hjem.

Siden sommeren 2016 er 65 af de såkaldte københavnerbænke blevet væk, og det er nu lykkedes Københavns Politi at pågribe en gerningsmand, som menes at stå bag nogle af de forsvundne hvilepladser.

Manden, der blev anholdt den 29. august i år, er nu blevet sigtet for 12 forhold af tyveri af bænkene, oplyser politiet. De stjålne bænke var efter tyverierne blevet sat til salg på internettet og forsøgt solgt til privatpersoner.

Bænken kendes på sine tre grønne brædder og det karakteristiske svungne stel og er designet tilbage i 1880'erne. Der findes ca. 3.000 eksemplarer rundt om i København.

Bænkene koster ca. 8.000 kr. for kommunen at indkøbe, og dertil kommer udgifterne til opsætning. Derfor er det til stor gene, når bænkene bliver stjålet.

Problemet med tyverierne lader til at være stigende. Ifølge en tidligere opgørelse fra  TV 2 Lorry blev der til sammenligning blot stjålet 2 bænke i hele 2015 og 14 i hele 2016 - det vil sige, at 51 af tyverierne er sket i 2017.

Man kan ikke være sikker på, at bænke, der sælges på internettet, er stjålne eksemplarer, eftersom privatpersoner på helt lovlig vis kan købe bænkene fra producenterne og senere videresælge dem.

Politiet råder imidlertid til, at man ved køb af en københavnerbænk skal være opmærksom på, om bænken bærer præg af graffiti eller anden slitage, som kan tyde på, at den har stået på gaden, og dermed kan være stjålet med henblik på videresalg.

Sagen med den formodede bænketyv afventer nu at skulle for retten.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her