Politi og retsvæsen

Svenske lighunde skal igen forsøge at finde resterende ligdele i ubådssagen

Politiet mangler fortsat at finde Kim Walls arme samt hendes og den drabssigtede Peter Madsens mobiltelefoner.

Lederen af Rigspolitiet Politihundetjeneste har tidligere forklaret, at efterforskning til søs er en enormt svær disciplin, da der er mange forskellige forhold som spiller ind og som kan påvirke efterforskningen og hundenes evne til at fange færten af noget. Foto: Arkiv

Det er blevet besluttet, at svenske lighunde atter skal forsøge at finde Kim Walls resterende ligdele, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge drabschef i Københavns Politi, Jens Møller, er der derudover stadig dykkere, som leder efter den dræbte journalists arme samt hendes og den drabssigtede Peter Madsens mobiltelefoner.

Det er endnu uvist, hvornår de to svenske lighunde, Ace og Ben, der tidligere har assisteret i eftersøgningen, vil komme på vandet.

»Vi er ikke sikre på, hvornår vi kommer over og arbejder med hundene. Det er vejret, der er det vigtigste. Men vi kommer over med to hunde og en bådfører,« siger kriminalkommissær Mattias Sigfridsson fra politiet i Malmø til Ekstra Bladet.

Politiet leder efter mobiler og andre beviser i ubådssag

På et pressemøde den 30. oktober fortalte drabschef Jens Møller, at forsvarets dykkere havde dykket intensivt i Køge Bugt i syv dage.

»Vi har desværre ikke gjort yderligere fund. Det vil sige, vi mangler stadigvæk armene, vi mangler stadigvæk to mobiltelefoner, og vi mangler måske også yderligere værktøj eller andet, som kan være interessant i sagen,« lød det bl.a. fra drabschefen ved pressemødet.

Det var ved samme lejlighed, at Jens Møller åbnede for muligheden for at tilkalde de svenske lighunde endnu engang samt at bruge sonorudstyr frem for at dykke.

Pressemødet i slutningen af oktober blev holdt i forbindelse med, at Peter Madsen frivilligt var gået med til at forlænge sin varetægtsfængsling.

Dermed er den drabssigtede ubådsejer varetægtsfængslet frem til den 15. november. Det er uvist, om han der vil gå med til endnu en fristforlængelse eller ej.

Ud over drab og usømmelig omgang med lig er Peter Madsen også sigtet for at anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Overblik: Sagen om ubådsmanden og den dræbte journalist

Retssagen mod ubådsejeren er blevet berammet i Københavns Byret, hvor den ventes at blive behandlet som nævningesag over otte dage i marts og april næste år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her