Politi og retsvæsen

Indbrudsbølge har ramt Nordjylland: Politiet slår alarm og øger patruljeringen

Værst står det til i Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt.

Nordjyllands Politi beder borgerne i politikredsen om at tage kontakt, hvis man ser noget mistænkeligt, som afviger fra normalbilledet. Foto: Mik Eskestad

Selvom antallet af indbrud på landsplan fortsætter med at falde, har man i Nordjylland oplevet, at antallet af indbrud i oktober er steget kraftigt sammenlignet med samme måned sidste år.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tendensen ser desuden ud til at fortsætte i november, hvor politikredsen indtil videre har registreret 105 indbrud i privat beboelse. Værst står det til i Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt.

»I Nordjyllands Politi har vi rent faktisk den næsthøjeste sigtelsesprocent, når vi sammenligner med landets andre politikredse, og i oktober måned i år har vi lavet 74 sigtelser for indbrud i privat beboelse. Desværre må vi sige, at vores vedholdende indsats ikke har haft den ønskede effekt,« udtaler Sune Søndermølle Myrup, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Politiet: Sådan gør du livet surt for indbrudstyvene

Politikommissæren pointerer, at man hos Nordjyllands Politi bestemt ikke har tænkt sig at se sig slået af indbrudstyvenes flittighed.

»Indbrud er noget, vi ser alvorligt på og fortsat prioriterer højt. Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med at få stoppet stigningen i antallet af indbrud og med at pågribe tyvene.«

En af årsagerne til det øget antal indbrud kan ifølge Sune Søndermølle Myrup findes i det tidligere mørke i efteråret.

For at forsøge at komme problemet med indbrud til livs har man i de tre hårdest ramte områder, Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt, valgt at sætte ind med øget patruljering.

I den forbindelse beder Nordjyllands Politi borgerne om hjælp.

»Vores patruljering får den bedste effekt, hvis borgerne hjælper os med tip, når de ser noget mistænkeligt, der afviger fra normalbilledet. Derfor vil vi meget gerne have, at man ringer til os på 114, hvis man ser f.eks. personbiler eller varevogne, der kører rundt i boligområder på underlige tidspunkter, eller ukendte personer som lusker omkring,« lyder opfordringen fra politikommissær Sune Søndermølle Myrup.

Gode råd til indbrudssikring:

  • Se dit hjem med tyvens øjne – hvor let vil det være at komme ind?
  • Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låste, når du forlader dit hjem
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra
  • Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme.
  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Er stigen udenfor, så lås den fast
  • Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd og sluk-ure
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her