Politi og retsvæsen

Drabet ved Mjølnerparken: Politiet jagter stadig manden, der trykkede på aftrækkeren

Tre mænd er varetægtsfængslet, men ifølge politiet er der flere gerningsmænd på fri fod efter det tredje banderelaterede skuddrab i København på bare ti dage.

Torsdag eftermiddag rykkede politiet massivt ud til Mjølnerparken på Nørrebro, hvor to ukendte gerningsmænd havde affyret adskillige skud ind gennem forruden på en parkeret bil med tre personer i. En 22-årig mand blev dræbt. Foto: Jens Dresling

Én efter én blev de tre unge mænd ført ind i det fulde retslokale i Københavns Byret fredag eftermiddag. Og én efter én nægtede de sig skyldige i sigtelserne om medvirken til drab og drabsforsøg ved højlys dag torsdag eftermiddag ved Mjølnerparken på det ydre Nørrebro i København.

Dommeren endte dog med at varetægtsfængsle dem alle frem til 21. november efter et flere timer langt grundlovsforhør. Forinden havde hun nedlagt navneforbud i sagen og lukket dørene for offentligheden af hensyn til politiets videre efterforskning.

Københavns Politi er nemlig overbevist om, at der er flere medgerningsmænd på fri fod.

Tre mænd varetægtsfængslet efter skuddrab i Mjølnerparken

De tre anholdte er da heller ikke sigtet for rent fysisk at have trykket på aftrækkeren på den pistol, hvorfra bygen af dræbende skud blev affyret ind gennem forruden på en parkeret bil ved Mjølnerparken torsdag kl. 15.31.

Her sluttede livet for den 22-årige Ghassan Ali Hussein, som ifølge politiet ikke var direkte medlem af en bande, men dog har været i forbindelse med bandemiljøet.

En 19-årig mand, som også befandt sig i bilen, blev såret overfladisk i den ene arm, mens en tredje person, der sad på bagsædet, endnu ikke er blev fundet af politiet.

Skaffede flugtbil

Sigtelsen mod de tre anholdte knytter sig særligt til den flugtbil, som blev benyttet efter drabet. Der er tale om en hvid, svensk indregistreret bil, som de to 21-årige mænd og en tredje mand ifølge sigtelsen »leasede og afhentede« i Sverige forud for drabet. Efter skyderiet så vidner de to maskerede gerningsmænd i mørkt tøj køre fra stedet på en knallert. Ad Tagensvej susede de direkte hen til den ventende flugtbil, hvor den 28-årige sigtede i sagen samt »andre medgerningsmænd« holdt klar »med henblik på at kunne undslippe fra gerningsstedet«, fremgår det af sigtelsen.

Derudover mener politiet, at alle tre sigtede på forhånd kendte til planen om at tage til Mjølnerparken og skyde mod bilen med den 22-årige dræbte. Det skete »efter forudgående aftale, forståelse og accept,« som det hedder.

Mobil politistation flytter ind i Mjølnerparken efter drab

Drabet på Ghassan Ali Hussein er bandekonfliktens tredje skuddrab i hovedstaden på bare 10 dage. Siden juni har Københavns gader igen og igen lagt asfalt til blodige skyderier, der udspringer af den verserende krig mellem bl.a. Blågårds Plads-banden Loyal to Familia (LTF) og Mjølnerpark-banden Brothas. Over 20 personer er blevet såret undervejs.

Også den aktuelle drabssag er ifølge politiet en del af LTF/Brothas-konflikten. I retten sad de tre mænd roligt og lyttede, mens sigtelserne mod dem blev læst op.

Kendt bandemedlem

Den ene af de to 21-årige, som ifølge politiet kun har bandetilknytning, havde fået konfiskeret sit tøj efter anholdelsen natten til fredag. Han var derfor iført en politiets blå plastic-heldragter og havde blå plasticposer på fødderne under grundlovsforhøret. På tilhørerpladserne bag ham sad hans mor og flere familiemedlemmer, men ligesom pressen blev de sendt uden for døren under selve grundlovsforhøret. Her blev deres navne og CPR-numre registreret af en betjent.

Den 28-årige sigtede i sagen er af dansk oprindelse, og han er ifølge Jyllands-Postens oplysninger den eneste af de tre, som er fuldgyldigt bandemedlem. Han har i en årrække været medlem af LTF og har fængselsdomme for alvorlig bande- og narkokriminalitet på CV’et. Desuden er han tidligere blevet såret af skud i et opgør på Nørrebro. Som den eneste i byretten nægtede han at svare på spørgsmål fra dommer og anklager.

»Ikke i dag. Jeg er for træt,« forklarede han lavmælt i vidneskranken iført sort jakke ud over en mørkeblå hættetrøje.

Obs: Grafikken er endnu ikke opdateret med de seneste to dages skyderier og drab.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her