Politi og retsvæsen

Tre mænd varetægtsfængslet efter skuddrab i Mjølnerparken

Københavns Byret har fredag valgt at varetægtfængsle tre mænd efter torsdagens skudepisode i København.

Tre mænd, der blev anholdt torsdag aften og nat i forbindelse med skudepisoden og drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken, er fredag blevet varetægtsfængslet sigtet for medvirken til drab. Fotoet er fra torsdagens politiaktion i Mjølnerparken. Foto: Jens Dresling

Tre mænd er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet frem til den 21. november sigtet for medvirken til drab i Mjølnerparken torsdag, hvor en 22-årig mand blev skudt og dræbt, mens en 19-årig blev lettere såret.

De tre mænd - to 21-årige og en 28-årig - blev fredag kl. 13 fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i Københavns Byret. De nægter sig alle skyldige.

Mændene er sigtet for i perioden fra den 6. til den 9. november at have leaset og afhentet en bil i Sverige, som torsdag blev anvendt som flugtkøretøj efter skudepisoden. Sigtelsen går på, at de tre mænd har haft kendskab til og samtidig accepteret, hvad bilen skulle bruges til.

De tre mænd er dog ikke sigtet for at have affyret de dødbringende skud. Af sigtelsen fremgår det, at de tre mænd skal have handlet i forening med flere øvrige gerningsmænd.

Politidirektør slår fast: Vores tiltag mod banderne virker

Skyderiet fandt sted i Mjølnerparken på Nørrebro torsdag eftermiddag ved 15.30-tiden. Her åbnede to mørkklædte og maskerede mænd ifølge vidner ild mod en bil, hvori tre mænd befandt sig - hhv. den 22-årige, den 19-årige samt en endnu uidentificeret mand.

Den 22-årige mistede livet efter at være blevet ramt af flere skud, mens den 19-årige blev strejfet af et skud i armen.

Efter skudepisoden flygtede gerningsmændene på knallert ad Tagensvej.

Skyderiet anses som en del af den verserende bandekonflikt mellem banden Loyal To Familia og Brothas.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er den 28-årige mand kendt fra bandemiljøet og har før været del af en skudepisode mellem rivaliserende bander, lige som han tidligere er dømt for hashhandel.

Ekspert: Banderne skal forstå, at konflikten går ud over hele lokalsamfundet

Den dræbte var ikke medlem af en bande, men var »tidligere truffet i selskab med den lokale bandegruppering«, lød det fra politiet torsdag. Både den 19-årige og den 22-årige har ifølge politiet færdes i bandemiljøet, selv om ingen af dem direkte har været medlemmer af nogen bande.

Drabet er bandekonfliktens tredje skuddrab i Københavnsområdet siden juni.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her