Politi og retsvæsen

Maskerede bandefolk skød mod kiosk i Faxe

Politiet knytter skyderi i Faxe til rocker- og bandemiljøet. Gerningsmændene var maskerede og køllebevæbnede.

Maskerede mænd affyrede torsdag aften flere skud mod en kiosk i Torvegade i Faxe. Ifølge politiet har skyderiet forbindelse til rocker- og bandemiljøet.

Der er ingen oplysninger om tilskadekomne.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at gerningsmændene var bevæbnet med køller, og en af dem havde altså også et skydevåben.

Politiet ønsker ikke at give konkrete oplysninger om baggrunden for, at man knytter episoden til rocker- og bandemiljøet. Politiet henviser til "efterforskningsmæssige hensyn".

- Vi må nu desværre endnu en gang konstatere, at en del af de verserende konflikter i rocker- og bandemiljøet udfolder sig i vores område.

- Det beklager vi dybt, og vi kan forsikre, at der arbejdes meget målrettet på at finde gerningsmændene til disse aldeles afstumpede handlinger, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Det er spillekiosken 4-kløveren i Torvegade, som er blevet beskudt. Kim Kliver vil overfor Ritzau ikke fortælle nærmere om, hvorfor netop den kiosk kan blive centrum i et bandeopgør.

På kioskens facebookside fremgår det i øvrigt, at kiosken allerede natten til onsdag blev ramt af kriminalitet. En gerningsmand havde forsøgt i ly af natten at skaffe sig adgang til kiosken ved at lave hul i loftet.

- Du har nok fået et lille chok da røgkanoner og strobelyset er gået i gang, og derfor har du fået tabt din taske med alt værktøjet ned igennem hullet, skriver kiosken - henvendt til gerningsmanden - på Facebook.

Kim Kliver kender ikke noget til det indbrudsforsøg og kan derfor ikke fortælle, hvorvidt politiet anser det for relevant i forbindelse med torsdagens skudepisode.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her