Politi og retsvæsen

Politiet har lukket fire rockerklubhuse i Jylland

Politiet har forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos.

Politiet har fredag forbudt adgang til fire rockerklubhuse tilhørende grupperne Satudarah og Bandidos i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg.

Dermed følger ordensmagten i det vestlige Danmark i hælene på kollegerne i øst, som for en uge siden valgte at lukke 11 klubhuse rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Det er den såkaldte rockerlov fra 1996, som giver politiet ret til at forbyde ophold i bestemte ejendomme. En overtrædelse kan straffes med fængsel. Strafferammen er to år.

Blandt de fire klubhuse, som er blevet lukket fredag, er rockergruppen Satudarahs klubhus på Gl. Århusvej i Viborg.

Derudover er det bandidosklubhusene på Thomas Olesen Løkkensvej i Aalborg, Vejlevej i Horsens og Havrevej i Randers.

Som begrundelse for lukningen henviser politiet til, at der på Sjælland har været flere eksempler på angreb mod rockerborge.

- Vi vurderer, at risikoen, for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark, er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han er leder af politiets Task Force Vest, som er det regionale politisamarbejde mellem politikredsene i det vestlige Danmark, der blandt andet koordinerer indsatsen mod rockere og bander.

En konflikt mellem rockergrupperne er gennem de seneste uger eskaleret. Ifølge Ekstra Bladet var det ved boksestævnet Herlev Fight Night for et par uger siden, at der for alvor kom blus under konflikten.

Ved den lejlighed var der tilskuere fra flere afkroge af rocker- og bandemiljøet. Både flok fra Hells Angels, AK81, Bandidos, Satudarah og Loyal To Familia var til stede. Og det endte i knivstikkeri, hvor to personer blev såret.

Efterfølgende har der været flere episoder, som muligvis har forbindelse til konflikten. Blandt andet er flere tatovørbutikker blevet udsat for hærværk.

Lukningen af de jyske rockerklubhuse gælder i første omgang i 14 dage.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her