Politi og retsvæsen

Tre mænd sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg efter skyderi i Mjølnerparken

I sigtelsen fremgår det, at gerningsmændene skulle have leaset en bil i Sverige, som blev brugt som flugtbil efter skudepisoden.

Tre mænd, der blev anholdt torsdag aften og nat i forbindelse med skudepisoden og drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken, er fredag blevet sigtet for medvirken til drab. Fotoet er fra torsdagens politiaktion i Mjølnerparken. Foto: Jens Dresling

Tre mænd er sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg efter skyderi i Mjølnerparken i København torsdag, hvor en 22-årig mand blev skudt og dræbt, mens en anden blev lettere såret.

Det er kommet frem i Københavns Byret, hvor de tre mænd - to 21-årige og en 28-årig mand - som blev anholdt torsdag aften og nat, fredag eftermiddag er blevet fremstillet i grundlovsforhør. De nægter sig alle skyldige.

Ifølge Jyllands-Posten reporter Steen A. Jørgenssen, der er til stede i byretten, fremgår det af sigtelsen, at de tre mænd skal have handlet i forening med flere øvrige gerningsmænd, som stadig er på fri fod.

De to 21-årige mænd er sigtet for i perioden fra den 6. til den 9. november at have leaset og afhentet en bil i Sverige, der blev anvendt som flugtbil efter skudepisoden. Den 28-årige sad ifølge sigtelsen klar i flugtbilen og ventede på de to maskerede gerningsmænd, som udførte skyderiet ved Mjølnerparken på ydre Nørrebro torsdag eftermiddag.

Bandekonfliktens tredje dødsoffer: 22-årig mand dræbt af skud i Mjølnerparken

Sigtelsen går på, at alle tre anholdte havde kendskab til og samtidig accepteret, hvad bilen skulle bruges til.

Ifølge sigtelsen skulle de tre mænd således være medskyldige i medvirken til drab og drabsforsøg, idet de forud for skudepisoden havde indgået en aftale om og samtidig havde en fælles forståelse for, at den 22-årige skulle dræbes.

De tre mænd er ikke specifikt sigtet for at have affyret de dræbende skud.

Den første af de tre sigtede, den 21-årige, bar blå joggingbukser og en grå hættetrøje under grundlovsforhøret, mens den anden var iført en af politiets blå tekniske plastikdragter samt plastikposer om fødderne. Efter hans anholdelse natten til fredag havde politiet konfiskeret hans tøj - formentlig i håb om at kunne sikre tekniske spor.

Grundlovsforhørene er foregået bag lukkede døde, og der nedlagt navneforbud i sagen.

Skyderiet skete torsdag eftermiddag ved 15.30-tiden, hvor to mørkklædte og maskerede mænd kom kørende på en knallert til Mjølnerparken på Nørrebro. Mændene åbnede ild mod en parkeret bil, hvor tre mænd befandt sig - hhv. den 22-årige dræbte, en 19-årig samt en tredje person, som politiet har identificeret, men stadig leder efter.

Dræbt af skud gennem forruden: Politiet jagter stadig manden, der trykkede på aftrækkeren

Den 22-årige døde efter at være blevet ramt af flere skud, mens den 19-årige kun blev strejfet i armen.

Efter skudepisoden flygtede mændene på knallerten ad Tagensvej og hen til den ventende flugtbil.

Den 22-årige dræbte var ikke medlem af en bande, men var »tidligere truffet i selskab med den lokale bandegruppering«, lød det fra politiet torsdag. Både den 19-årige og den 22-årige har ifølge politiet færdes i bandemiljøet, selv om ingen af dem direkte er medlemmer af nogen bande.

Skyderiet anses som en del af den verserende bandekonflikt mellem banden Loyal To Familia og Brothas.

Drabet er bandekonfliktens tredje skuddrab i Københavnsområdet på bare ti dage. Over 20 personer er blevet såret siden skyderierne blussede op i juni.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her