Vidner: Betjent væltede lam mand ud af kørestol

En betjent beskyldes af flere vidner for at vælte en lam mand ud af en kørestol og efterlade ham på jorden.

En politibetjent væltede ifølge flere vidner sent torsdag aften i sidste uge en handicappet mand ud af hans kørestol, råbte manden ind i hovedet og efterlod ham på jorden, selv om manden fortalte, at han ikke kunne bevæge halvdelen af sin krop, skriver Politiken.

Det skete på Blågårds Plads i København og er dokumenteret i videooptagelser, hvoraf Politiken offentliggør den ene af optagelserne. Tre vidner, der bor ved pladsen, så, hvad der skete, og de fortæller enslydende historier om episoden.

Brugte ukvemsord

Ifølge videooptagelserne og vidneforklaringerne holdt de to betjentes politibil parkeret på Blågårds Plads, og de havde netop givet en mand håndjern på og bugseret ham ind på politibilens bagsæde.

20 meter længere nede ad gaden sad en ung mand med kasket i sin kørestol. Han råbte efter politiet, at han og hans ven intet havde gjort.

Han brugte ifølge Politiken ukvemsord som "tumper" og "fucking lortestrømere" i "jeres forpulede dumme uniform". En betjent råbte tilbage, at han skulle køre hjem.

Væltede kørestolen

Det fik imidlertid ikke manden i kørestolen til at holde op med at råbe, og betjenten gik med hastige skridt hen til manden i kørestolen.

Han bøjede sig ind over ham og væltede ham til siden ud af kørestolen og ned på brostenene, mens han råbte til manden, at "du skal ikke gribe fat i mig".

Manden lå nu på ryggen udstrakt på jorden og fortalte betjenten, at han ikke kunne bevæge sig. Ingen af de to betjente gjorde mine til at hjælpe manden op i sin kørestol igen. I stedet gik betjentene fra manden.

Vil klage

Vidnerne undersøger nu, hvordan de kan klage over politimandens opførsel, da de ikke mener, at manden i kørestolen greb fat i betjenten.

Københavns Politis presseafdeling har sendt en mail til Politiken, hvori det bekræftes, at politiet har været til stede.

- Der er skrevet to sager vedrørende overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Hvis nogen føler sig dårligt behandlet af politiet, har man mulighed for at sende en klage til os, skriver politiet.

- På det nuværende grundlag er det ikke muligt for Københavns Politi at kommentere sagen yderligere, hedder det.

Se tv-indslag af episoden

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.