Over 20.000 klager over p-bøder i København

Det koster 25 årsværk at behandle klagerne, og fire ud af fem ender med at skulle betale bøden, siger kommunen

Artiklens øverste billede

I 2013 modtog Center for Parkering København 20.990 klager over parkeringsbøder, skriver Avisen.dk.

En af de mere kuriøse argumenter lyder på en "uopsættelig tissetrang".

- Generelt får vi mange gode historier fra folk om, hvorfor lige præcis de ikke skal have bøden, siger klagechef Susanne Wærling fra Parkering København til Avisen.dk.

Det koster samlet kommunen 25 årsværk at behandle klagerne om p-bøder. Størstedelen klager, fordi de simpelthen finder parkeringsbøden urimelig, lyder det.

Få slipper for at betale

Særligt veluddannede og ressourcestærke kan holde sagsbehandlerne på tæerne og udsætte bøden med juridiske trakasserier, fortæller klagechefen.

Men fire ud af fem klagere ender i sidste ende med at skulle betale de 510 kroner i p-bøde, skriver Avisen.dk

Kommunens samlede indtægt fra p-bøder lå på 155,3 millioner kroner i 2013. Heraf gik 60 millioner kroner til Rigspolitiet og staten.

Advokat Lennart Fogh fra motorejernes organisation FDM påpeger, at antallet af klager ikke er et udtryk for, hvor mange der er utilfredse med p-bøder. Det er et udtryk for, hvor mange der orker at klage.

- Vi oplever ofte, at vores medlemmer har svært ved at forstå rimeligheden i en parkeringsafgift. Vi har også sager, hvor vi måske mener, at folk burde klage, hvor de ikke orker og bare betaler, siger Lennart Fogh til Avisen.dk

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen