Homo-festival vil have hjælp til kæmperegning

DF's kulturborgmester i København vil hjælpe Copenhagen Pride med stor ekstraregning for rengøring.

Artiklens øverste billede
Regningen for rengøringen efter Copenhagen Pride er eksploderet i de senere år.

Københavns kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) vil hjælpe homo-festivlaen Copenhagen Pride økonomisk, fordi festivalens rengøringsregning på uforklarlig vis er steget med 881 procent på fem år.

Det skriver metroxpress.

Prisen på Københavns Kommunes rengøring er fra 2009 til 2014 steget fra 7.500 kr. til 68.347 kr. Kommunen forklarer til metroxpress, at årsagen er, at festivalen har fået flere gæster, og at prisniveauet fra starten har ligget for højt.

Festival: Det er "op ad bakke"

I Copenhagen Pride lyder svaret, at festivalens deltagertal i alle årene har ligget på samme niveau, man har brugt samme rute og endda svinet på et mindre areal end tidligere.

I Copenhagen Pride kalder man det "op ad bakke" økonomisk at arrangere festivalen, og DF-borgmesteren er heller ikke imponeret over regningen.

Kulturborgmesteren betegner det som et "urimeligt højt beløb", og han siger til metroxpress, at det "virker næsten, som om forvaltningen generer Copenhagen Pride ved at skrue priserne op."

OK til tilskud på 250.000 kr.

Copenhagen Pride, der i forvejen får et offentligt tilskud på 150.000 kr., søger nu om et ekstra tilskud på 100.000 kr., og det er Carl Christian Ebbesen indstillet på at sige ja til.

"Det er en vigtig fejring for at vise, at København er en tolerant by, og for at holde fast i vores frihedsidealer i Danmark," siger Carl Christian Ebbesen til avisen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen