København

København vandt stor pris for sit badevand

Nu kan København kalde sig ´Europas Grønne hovedstad 2014.´

For tiden er det en kold fornøjelse. Men det er dog stadig en fornøjelse, at man kan springe i havnen og bade midt i hovedstaden.

Det er netop en af årsagerne til, at København er blevet udnævnt til EU´s Grønne Hovedstad 2014 foran 18 andre hovedstæder, der ellers havde bejlet til titlen.

Og det er ikke tilfældigt, at vandet i vores hovedstad nu er så rent, at man kan bade i det. Tilbage i 90´erne var havnen for forurenet, så det er en målrettet indsats, der har fjernet de mange udledninger af forurenet spildevand og sågar bygget badeanlæg til formålet, som det er tilfældet ved Islands Brygge.

´Jeg flyttede til København i 1999, og dengang kunne man ikke bade i havnen. Det kunne man først et par år efter, og det er fantastisk at få den mulighed. jeg er selv fra den anden side af landet, hvor man jo bader ved stranden, men at kunne bade midt i sin by er bare en rigtig god oplevelse,´ fortæller Julie Abitz, formand, Vinterbad Bryggen.

Udover at vi kan bade midt i vores hovedstad, så er der også blevet lagt vægt på, at København har reduceret sit CO2-udslip med 20 procent siden 2005. Dertil kommer københavnernes miljøvenlige cykelvaner og forsøg på at indføre flere elbiler, hvilket altså tilsammen har været nok til at give København prisen som ´European Union Green Capital 2014.´

Følg
Jyllands-Posten
Kronik: Danmark skal i balance – provinsen kræver ligestilling

Johnny Søtrup, borgmester i Esbjerg (V) | Lars Krarup, borgmester i Herning (V) | Arne Boelt, borgmester i Hjørring (S) | H.C. Østerby, borgmester i Holstebro (S) | Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred (S) | Claus Omann Jensen, borgmester i Randers (V) | Knud Larsen, borgmester i Vordingborg (V) | Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S)

Hovedstadsudligningen udfordrer den danske velfærdsmodel, skriver otte borgmestre i kronik.
Forsiden lige nu
Om temaet

Journalisterne bag serien: Hanne Fall Nielsen og Mads Bonde Broberg


Økonomien har det strålende i København, og der bruges penge på ting, som mange andre kommuner ikke har råd til. Jyllands-Posten har set nærmere på hovedstaden med den bugnende kasse.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her