Leder: Sommerteater

MÅSKE SKYLDES det beruselsen oven på Det kgl. Teaters store og voldsomt tiltrængte succes med "Thor" i Dyrehaven, måske skal årsagen bare findes i almindelig sommerubetænksomhed. I hvert fald er en række politikere helt forkert på den, når de foreslår, at Det kgl. Teater skal holde sommeråbent på sine indendørs scener af hensyn til turister fra ind- og udland.

FORSLAGET ER ikke nyt. Faktisk har det været fremført med alt for jævne mellemrum de sidste mange år. Et par sæsoner tog Det kgl. Teater konsekvensen af politikernes ønske og holdt åbent i august. For at sikre sig så godt som muligt valgte teatret at spille nogle af sine største salgssucceser. Forestillinger, der i vinterperioden havde skaffet udsolgte huse. Operaer som "La Bohème" og "Tryllefløjten" og en ballet som "Romeo og Julie". Mere attraktivt kunne det ikke blive. Resultatet var ikke opmuntrende. Turisterne kom ikke, og københavnerne foretrak de lune sommeraftener under åben himmel, ihukommende at man aldrig ved, hvornår den danske sommer holder op. Derfor er det bare med at nyde det, mens tid er.

Det var altså en økonomisk bet for teatret, og da et teater er tvunget til at holde lukket en del af året af hensyn til nødvendige eftersyn og reparationer, betød sommeråbningen, at der måtte lukkes på andre tider af året, hvor publikumsinteressen var større. Det var ikke hensigtsmæssigt.

DERFOR ER vejen, Det kgl. Teater skal gå, en helt anden, og den er de heldigvis allerede så småt begyndt på. Det er nemlig udendørs teateroplevelser, det gælder i disse måneder. Det viser succesen med "Thor" i Dyrehaven, lige som den aktuelle række af operetter og musicals rundt om i landet naturligvis foregår i det fri. Mindre end "Thor" kan heldigvis også gøre det. Komedier, gerne af Holberg og Molière, kunne tænkes, lige som kammeroperaer var oplagte at placere i velegnede gårde, f.eks. Charlottenborg eller Turbinehallernes gård. Lige nu optræder Den Kgl. Ballet i Grønnegårdsteatret, Thorvaldsens gård var en anden fremtidig mulighed.

Der er heldigvis steder nok, og de vil uden tvivl lokke både københavnerne og turisterne. Og kan man så medtænke muligheden for en akut indendørs redning i tilfælde af regn, som f.eks. i Turbinehallerne, er ideen optimal.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.