Måske har han selv gjort det?

Da Muhammed-krisen kørte på højtryk i februar 2006, blev en pølsemand på Frederiksberg overfaldet.

To unge mænd med indvandrerbaggrund holdt hans hænder fast og slog ham over fingrene en halv snes gange med et baseballbat, mens de kaldte ham "danskersvin" og beskyldte ham for at sælge "urent kød". Sådan forklarede pølsemanden det til politiet efter at have været på skadestuen. Men politiet valgte ikke at tro på manden og anklagede ham for falsk anmeldelse. Bl.a. var der ingen vidner, og så valgte politiet at konkludere, at det ikke var sket. Et par måneder efter kom så dommen ved Frederiksberg Ret, hvor sælgeren af urent kød blev pure frikendt.

Skal politiet inddrages?

Sagen har ikke været omtalt i landsaviser eller på tv. Men det er urovækkende, at politiet kan vælge at anklage et menneske, der tilsyneladende er blevet overfaldet og har været rundt om skadestuen, før han går til politiet, for at være en bedrager. Det bekymrende er, om borgerne i fremtiden gør klogt i at inddrage politiet, hvis de overfaldes eller chikaneres af islamister. Måske er de bare fremmedfjendske og islamophobiske? Kandiderer pølsemanden ikke til at være mønstereksempel på en smålig og halvfascistoid taber? Skal politiet virkelig tage hans anklager alvorligt? Det blev de ikke af Frederiksberg Politi.

Offeret anklaget

Offeret blev gjort til gerningsmand. Mens gerningsmændene gik fri. De unge anklagere ved politiet kommer direkte fra universitetet, hvor alt hvad de - måske - har lært er, at befolkningen er fuld af frygt for de fremmede og bare skal lære at forstå det berigende i kulturmødet. Uanset hvad. Set i lyset af den opsigtsvækkende frifindelse af pølsemanden håber vi, at Frederiksberg Politi nu vil gøre deres yderste for at finde de to unge voldsmænd. Det er efter vores opfattelse altafgørende at sende et signal til potentielle voldsmænd om, at det på ingen måde skal danne præcedens i voldssager, at offeret stilles for en domstol, mens gerningsmændene går fri.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.