Middelalderfestival var dårlig forretning

Kjøbenhavns Middelalderfestival endte i minus, fordi de besøgende svigtede. Men festivalen fortsætter.

Der blev drukket øl og spist mad som i det herrens år 1219, og i bedste middelalderstil blev der kæmpet med sværd. Men desværre blev Kjøbenhavns Middelalderfestival, der foregik på Kalvebod Fælled de fire første dage i juli, ikke besøgt så flittigt, som arrangøren havde håbet.

Kun 12.000 børn og voksne tog med på en rejse tilbage i tiden. Det var halvdelen af, hvad arrangør Per Brix havde regnet med. Derfor arbejder han i disse dage på at få afbetalingsordninger med de firmaer, som han skylder penge.

»Vi havde et budget på 2,1 mio. kr., men eftersom der kun kom 12.000 besøgende i stedet for de 24.000, vi havde regnet med, mangler der en del penge,« siger Per Brix til KØBENHAVN uden at ville komme nærmere ind på præcis, hvor stort underskuddet er.

Manglende p-muligheder

Han tror, at folk blev væk fra middelalderfestivalen af to grunde.

»Der var desværre ikke parkeringspladser nok. Tårnbys borgmester havde lovet os flere pladser, end vi fik, hvilket gjorde, at mange kørte forgæves. Derudover var det så varmt, at stranden nok lokkede mere,« siger Per Brix.

Til trods for lavt besøgstal og minus på bankkontoen er Per Brix optimistisk, og København får også en middelalderfestival næste år. Det er iværksætteren ikke det mindste i tvivl om.

»Vi har fået så utroligt meget positiv respons på denne her festival. Jeg har fået takkebreve, og vi er den kulturbegivenhed, der har fået mest opmærksomhed i medierne næstefter Robbie Williams. Alene på vores hjemmeside har vi i løbet af 14 dage haft omkring 280.000 hits,« siger en stolt festivalarrangør.

Ud fra den betragtning regner Per Brix også med, at det bliver lettere at skaffe sponsorer til en ny festival, så alle udlæg ikke kun skal komme fra hans lomme.

Fest ved Bella Center

Næste år bliver middelalderfestivalen fremskudt til det 13. århundrede og vil finde sted anden weekend i juli. Rent geografisk bliver det ved siden af Bella Centret, så der er parkeringspladser nok til dem, der skulle have lyst til at kigge forbi.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.