Arkitekt kritiserer Kløvermarken-projekt

Der rejses yderligere kritik af boligprojektet ved Kløvermarken. Fodboldbanerne reduceres, mener han.

Umiddelbart ser det flot ud. Boligprojektet, der er tegnet af arkitektgruppen BIG, som er ment til at slange sig uden om fodboldbanerne på Kløvermarken.

Men man skal ikke lade sig snyde af de flotte tegninger.

Det mener arkitekt Mogens Fich, der igennem 30 år har undervist i byplanlægning, havekunst og byarkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole. Bliver boligkarreen en realitet, vil det resultere i, at antallet af fodboldbaner bliver halveret. Sådan lyder den kontante udmelding fra den pensionerede lektor, der er med i følgegruppen af haveforeninger og boldklubber, som følger projektet tæt og kritisk.

Byggeriet kræver plads

»Man kan jo ikke bygge helt ud til fortovskanten. Der skal tages hensyn til nye vejsystemer, korttidsparkeringspladser og ikke mindst tidssvarende opholdsarealer såsom legepladser og små haver,« siger Mogens Fich og fortsætter: »Det betyder, at der i snit skal forbeholdes de nye beboere ca. 100 m af grunden inkl. bygningens dybde på ca. 15 m. Det vil komme til at betyde en reduktion af det organiserede idrætslivs arealer på 50 pct.,« siger Mogens Fich.

Anne Vang, politisk ordfører for socialdemokraterne på Københavns Rådhus, synes, at 100 m lyder voldsomt, men afviser kategorisk, at der kommer til at ske en ændring i antallet af fodboldbaner på Kløvermarken.

»Det er rigtigt, at beboerne har krav på et vist friareal, men vi skal jo huske på, at det er ideen, at der kommer til at være haver med græs på taget af bygningen. Derfor bliver det måske ikke nødvendigt med så meget areal nede på jorden. Men uanset hvad kommer det her mulige projekt ikke til at gå ud over de mange fodboldbaner. BIG rykker rundt på banerne, og ifølge tegningen kan det på den måde lade sig at gøre at stå med samme antal baner efter byggeriet også,« siger Anne Vang til KØBENHAVN.

Enten eller

Det overbeviser nu ikke arkitekten. »Det er enten-eller, det her. Enten boliger eller boldbaner - ikke både-og, som de påstår i projektet. Med den her plan vil idrætslivet ikke leve videre på Kløvermarken, og samtidigt er det værd at bemærke, at der ikke er mange grønne områder i København i forvejen. Derfor er det en katastrofe at foreslå det her byggeri,« lyder det med en henvisning til, at man i stedet bør bevare området som grønt med mulighed for forskønnelse og Fælledparken som forbillede.

Som KØBENHAVN skrev i går, mangler der ifølge Københavns Boldspil-Union 250 fodboldbaner i København i forhold til efterspørgslen fra byens klubber. Mogens Fich forudser med andre ord, at det tal vil stige med BIG's projekt, men Anne Vang holder fast i, at det ikke vil ske. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S) eller teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R). Projektet med boliger på Kløvermarken er på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget igen efter sommerferien.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.