Arkitekter med hovedet under armen

Jeg må nu glædes over, der kommer verdensberømte stjernearkitekter til København. Muligvis kan de være med til at gøre en forskel for nogle af vores hjemlige arkitekter, hvor ganske almindelige beboerbehov ikke bliver opfyldt, når arkitekters egne visioner for byggeriers udseende og manglende praktisk erfaring -tager overhånd.

Vinduespudsning umulig

I byggeriet Teglholms Have, på Teglholmen i Sydhavnen med MT Højgaard som bygherre, har man bygget adskillige lejligheder, hvor udformningen af facaden umuliggør pudsning af vinduerne. Man har simpelthen på en stor del af uoplukkelige vinduer monteret et altanstakit, som er fastboltet til vinduesrammen og ikke levner mulighed for at pudse ruden og hermed umuliggør rengøring.

Daglige funktioner

Det siger sig selv, at indenfor kort tid vil det være en skændsel at se på og leve med. Andre vinduer, som også er uoplukkelige, skal man være vinduesakrobat for at pudse, eller der skal anvendes lift for at nå vinduerne. En beregning af, hvilke omkostninger dette vil have i byggeriets levetid, giver svimlende summer, som let kunne være undgået, hvis arkitekterne havde praktisk indsigt i de normale funktioner, alle vi almindelige mennesker dagligt udfører.

Udsigt

På den nye ø Fyrholm, bygger firmaet Nordicomhuset London. Arkitektens ord siger: »Vinduespartier er vinklet som en sleben diamant med en imponerende udsigt.« Stor blev forundringen, da, mange af de store ruder, der skulle give udsigt, var udstyret med matteret glas. Matteret glas fra loft til gulv. Væk er meget af den imponerende udsigt fra Sluseholmen til Knippelsbro. Huset ligger frit ud til det store havneløb uden genboer på denne side.

"Spændende" byggerier

Hvor tåbeligt kan det arkitektonisk blive for de mennesker, der skal bebo den nye Sydhavn. Det er ikke nok at krydse fingre for bedre tider: Der bør handles, når disse " spændende byggerier " ikke opfylder almindelige menneskelige krav og er funktionelle.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.