Borgere kræver fodgængerovergang

Beboere samler underskrifter efter trafikdrabet på en lille pige. Det er ikke første gang, at beboerne i Valbys Akacieparken råber op.

I næsten 10 år har de forgæves forsøgt at få en fodgængerovergang placeret på en strækning på Valby Langgade, som går fra Valby Langgade Station til Skellet.

Ifølge beboerne er stedet nemlig ikke trafiksikkert. Og den 28. juni viste det sig da også at være dødeligt. Den dag blev en otteårig pige dræbt, da hun løb over gaden for at nå bussen. Det fik formand for afdelingsbestyrelsen i Akacieparken Kirsten Bjørton til at starte en underskriftindsamling for at få den ønskede fodgængerovergang.

»Vi har 400-500 underskrifter nu, men håber på at have 700-800, når vi er færdige i begyndelsen af august. For denne gang samler vi ikke kun underskrifter i Akacieparken. Og vi regner da med, at vores krav bliver opfyldt,« siger Kirsten Bjørton, som har boet i Akacieparken i 11 år.

Hun troede ellers, at alt var vel, da Valby Bydelsråd ifølge hende i 1998 sagde god for den ønskede fodgængerovergang - ligeledes efter en underskriftindsamling. Men den kom bare aldrig. Den daværende formand Ejner Jensen husker ikke den præcise årsag. Desuden afviste daværende bygge- og teknikborgmester Søren Pind (V) samme år at etablere en overgang, fordi der ikke havde været nogen ulykker på strækningen lige ved Akacieparken i de sidste fem år.

Undersøgelse

Men beboerne mener, at stedet er farligt, fordi de mange parkerede biler forringer udsynet for børnene, som ofte går over til kiosken på den anden side. Og noget tyder på, at andre giver dem ret.

Ifølge fungerende kontorchef i Trafik- og Plankontoret Jørgen Knoop vil man på baggrund af ulykken gå i gang med at lave en spærreflade i nærheden af ulykkesstedet, fordi der ofte holder biler ulovligt parkeret her. Og det er ikke det eneste:

»Vi går ud og kigger på strækningen i løbet af august og analyserer, om der er noget, som vi kan gøre bedre. Det er normalt, når der sker en dødsulykke,« siger han.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S), som dog har meldt sin ankomst til Valby for at modtage de mange underskrifter.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.