Rådhustårnet besat af unge

I protest mod lukningen af Ungdomshuset på Jagtvej besatte unge i går Rådhustårnet. 10 unge blev anholdt.

De 10 unge mennesker i alderen 15 til 26 år havde bestilt og betalt for en guidet offentlig tur rundt i Københavns Rådhus i går formiddags, da de ved turens ende begyndte deres aktion.

Efter at have besøgt Rådhustårnet bandt de sig til trappen op til tårnet, så de barrikaderede for udgangen til udsigtsplatformen.

Herefter smed de toiletruller og løbesedler ud over Rådhuspladsen, hvor flere af deres kammerater stod klar med flere løbesedler og et banner, hvorpå der stod "Ungdomshuset".

Aktionen var planlagt på forhånd af unge mennesker tilknyttet Socialistisk Ungdomsfront (SUF). Kort før selve besættelsen udsendte de en pressemeddelelse, hvor der bl.a. stod:

»SUF ser Ungdomshuset som en progressiv modpol til det øvrige profit-orienterede samfund. Politikernes forsøg på at sælge Ungdomshuset er virkelig en politisk svinestreg af dimensioner, og SUF støtter fuldstændigt Ungdomshusets kamp.«

Ung mand såret

Kort efter de unge havde barrikaderet udgangen til udsigtsplatformen og efterfølgende nægtede at flytte sig, blev politiet tilkaldt. Og efter ca. 25 min., da kl. var ca. 11, begyndte politiet at fjerne de unge, der alle blev anholdt.

Dog blev en enkelt ung mand kørt direkte på skadestuen. Han var ved et uheld blevet skåret i hånden, da en af Rådhusets ordensbetjente med en kniv forsøgte at skære det opsatte reb over.

Trine Skov var én af de unge, der fra gaden uddelte løbesedler, og hun fortæller, at besætterne selvfølgelig godt vidste, at de ville blive anholdt, men at det er værd i kampen for Ungdomshuset.

Ungdomshuset selv meddeler, at de ikke havde noget med aktionen at gøre. Men en talsmand derfra svarer bekræftende på, at der også vil komme aktioner fra Ungdomshusets side.

De 10 unge blev kørt væk i et salatfad, hvorefter de blev afhørt af Københavns Politi, og efterfølgende sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De blev efterfølgende sendt hjem.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.