Langtidsledige er vor tid slaver

Så kom den store velfærdsreform i hus. Nu er Folketinget gået på ferie og træffes først til oktober. Men der er en gruppe, der, som sædvanen er i landet, bliver glemt og ignoreret, og det er de langtidsledige, de svageste i vores samfund. Ingen politikere ser noget stemmepotentiale gå tabt ved at svigte dem.

Som bisidder og rådgiver for nogle af vores svageste medborgere i en årrække har jeg set bag alle de smukke, men tomme ord og set virkeligheden og al dens hæslighed. For nogen tid siden blev der ført en retssag om en ledig, der ikke ønskede at blive aktiveret, idet han ikke kunne finde mening i blot at stable brænde. Han tabte i alle instanser, til sidst i Højesteret. En ledig har pligt til at blive og lade sig aktivere.

Men hvad bliver de ledige så budt på? Jo, de bliver holdt hen i én uendelighed. De modtager kontanthjælp og bliver indkaldt hver tredje måned til samtale og kontrol af deres CV af de ridefogeder, som jeg konsekvent kalder de medarbejdere, der sidder i kommunernes arbejdsmarkedsafdelinger.

Herset og hånet

Hver eneste dag bliver der indgået en kontrakt, der kun tilsigter den ene parts fordel, hvorefter de ledige i åndløs opbevaring bliver sat til at klistre stregkoder på kamme og pakke kødben ind i små poser. Der bliver herset med dem, og de bliver hånet, så deres selvværd bliver ramponeret dag efter dag.

Uhørt brutalitet

Så kommer nogle af de "heldige" i kontakt med det, der kaldes en jobkonsulent. Nu bliver presset endnu større. De ledige bliver behandlet med uhørt brutalitet, hvor disse jobkonsulenter og moralsk anløbne arbejdsgivere går hånd i hånd. En grov udnyttelse finder sted. Mange af disse arbejdsgivere lever faktisk af, hvad kommunerne kan tilbyde dem af billig arbejdskraft. Jeg har set eksempler, hvor fysisk svage kvinder bliver sat til at slæbe på tunge vinkasser. Eksemplerne er legio. Og det gælder ikke en bestemt kommune. Mine erfaringer viser, at hvad enten det er København, Køge eller Greve kommuner, så er indstillingen den samme.

En rådgiver skal råde

Der burde tages fat helt fra bunden, og der burde tages alvorligt fat på de arbejdsgivere, der faktisk kan sammenlignes med dem, der i fordums tid tog slavearbejdere ind. Disse arbejdsgivere får store løntilskud for at tage disse ofte ressourcesvage medmennesker i deres brød. Til en løn der skriger mod himlen, og er af løntrykkende karakter. Men fagforeningerne er ligeglade. I stedet jagter de østarbejdere, men glemmer de nære ting i deres eget land.

Mange af disse ledige står faktisk til en førtidspension. For det slider på sjæl og legeme at være kastebold for kyniske personer, der endog har den frækhed at kalde sig rådgivere. En rådgiver skal råde, ikke kræve og føre sig frem som en piskende ridefoged.

Far med lempe

Et land og et folk bliver bedømt efter, hvordan de behandler deres svage. Det burde indskærpes dem, der er ansat til at have med (svage) mennesker at gøre, at fare med lempe og forståelse. I stedet har man ansat en styrke af iskolde ignoranter, der nidkært jævner vejen for endnu koldere personer i diverse socialudvalg.

Der findes naturligvis også ledige, der udnytter systemet, men det er få. De fleste møder knuget op. Til den daglige åndelige spanking.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.