Drenge fængslet for voldtægtsrøverier

To drenge blev lørdag fængslet for grove røverier mod to massageklinikker på Vesterbro i København. Begge er kendt af politiet.

Det var to fra den hårde kerne i København, der lørdag blev fængslet for to røverier og en voldtægt på massageklinikker på Vesterbro.

Til trods for deres alder på kun 15 og 16 år var det langt fra første gang, at de to sigtede satte sig til rette i en retssal.

De er tidligere dømt for et røveri mod en mand i Københavns nordvestkvarter, som de ville true til at aflevere sine cigaretter. Røveriet endte med, at manden fik fem knivstik i kroppen.

Samtidig har den ene af de to også været involveret i flere sager om sexkrænkelser af unge piger på et tidspunkt, da han var under den kriminelle lavalder.

Denne gang har politiet sigtet dem for et opsigtsvækkende overfald på en massageklinik i Oehlenschlægersgade tidligt om morgenen den 11. februar.

Røveri og voldtægt

En gruppe på fire unge gerningsmænd trængte ind og truede sig med knive og baseballkøller til 4.000 kr. og en mobiltelefon. Men inden de gik, voldtog firebanden også en thailandsk mand, der efter en kønsskifteoperation nu er kvinde.

Allerede dagen efter skete et lignende røveri. På en massageklinik i Dannebrogsgade trængte en gruppe unge ind og med kniv og køller truede de sig til knap 15.000 kr. De tog også mobiltelefoner, tasker, kamera og en bærbar computer fra kvinderne, der arbejdede på stedet.

Flere efterlyste

Før dørene blev lukket i grundlovsforhøreret lørdag, nåede forsvareren for den 15-årige at oplyse, at hans klient delvist kan erkende. Men hvilken del af sigtelserne han vil tilstå, fik offentligheden ikke mulighed for at høre. Det skyldes, at der stadig er medgerningsmænd på fri fod.

Ifølge Ritzaus oplysninger betød omtalen af de to røverier, at politiet fik et tip om, at de to nu fængslede var gerningsmændene. Samtidig har politiet angiveligt fundet effekter fra røverierne hjemme hos dem.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen