For sent i skole

I mange københavnske skoler er det efterhånden blevet sådan, at en del elever ikke møder op til første skoledag. Faktisk er der rigtig mange, der først møder op adskillige uger efter.

Eller holder lange ferier ud over de 12 ugers ferie, som er på et skoleår. Problemet er stort, og der skal gøres noget ved det. Vi ved, at det især er etniske børn, hvis forældre forlænger deres skoleferier med adskillige uger i hjemlandet. Dette er helt urimeligt både over for lærerne og de øvrige børn i klassen.

Mulighed for sanktioner

Læreren skal som resultatet af de lange uofficielle ferier bruge en masse kræfter og ressourcer på at indhente det faglige niveau hos de børn, som holder ekstra ferier. Desuden er det svært at planlægge en undervisning for en klasse, hvor en del elever mangler i en stor del af undervisningstiden. Jeg mener derfor, at man som skole skal have mulighed for at indføre sanktioner mod de forældre, som sjofler folkeskolen ved at gøre fuldstændigt, som det passer dem. Nogle har foreslået, at man skal skære forældrene i kontanthjælpen eller på anden måde ramme dem økonomisk. Det er for mig at se dog ikke den rigtige løsning, da det vil ramme socialt skævt.

En klasse om

Derimod mener jeg, at skolerne skal have mulighed for at rykke de elever ned, som har et "ulovligt" fravær, der er over fire uger. Som det er nu, kan et barn kun komme til at gå en klasse om, hvis forældrene giver deres samtykke. Men har barnet et meget stort fravær, bør den enkelte skole suverænt kunne afgøre, hvorvidt barnet skal gå om eller ej. Det er på tide, at vi opstiller nogle krav og konsekvenser for de forældre, der synes, de kan gøre, som det passer dem. Uanset om de har dansk eller anden etnisk baggrund. Vi svigter både børnene og lærerne i de københavnske skoler, hvis vi ikke gør noget ved problemet.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.