Kirke-iranere indtager kommunens lokaler

Sultestrejkende iranske asylansøgere har nu taget ophold i kommunens lokaler på Vesterbro i København.

Artiklens øverste billede

De iranske asylansøgere, som tidligere har sultestrejket i Stefanskirken på Nørrebro, har nu indtaget kommunale lokaler i Demokratihuset på Vesterbro i København.

Det bekræfter Københavns Kommune over for Ritzaus Bureau.

De 11 iranere forlod Stefanskirken på Nørrebro ved middagstid efter aftale med kirkens menighedsråd. Menighedsrådet ville ikke lade asylansøgerne blive i kirken, fordi asylansøgerne sultestrejker som en del af deres protest.

Asylansøgerne protesterer, fordi de i årevis opholdt sig i danske asylcentre og frygter at blive sendt tilbage til Iran. De fortsætter nu sultestrejken på Vesterbro.

Enhedslisten på Vesterbro, som har lokaler i Demokratihuset, holdt tidligere mandag møde med Said Parvin, talsmand for iranerne.

Ingen steder at være

Han havde samtlige asylansøgere med til mødet, og da det var afsluttet, blev asylansøgerne på adressen.

- Da vi fandt ud af, at asylansøgerne ikke kunne blive i Stefanskirken, prøvede vi at komme i kontakt med forskellige kirker og foreninger, men ingen ville modtage os, siger Said Parvin og fortsætter:

- Til sidst fik vi kontakt til Demokratihuset. Jeg tog alle asylansøgerne med til mødet, fordi vi skulle forlade kirken, og fordi jeg var bange for, at politiet ville gribe ind, hvis vi blev der for længe.

Tomme lokaler på 2. sal

Iranerne opholder sig nu i tomme lokaler på 2. sal. Det fortæller Stinna Gammelgaard, kontaktperson for Enhedslisten på Vesterbro, som stod bag mødet med iranerne.

- De har besluttet sig for, at de vil blive her. Vi ved ikke, hvad de ønsker fremadrettet i forhold til lokalerne, siger Stinna Gammelgaard.

Sultestrejken sker i protest mod iranernes situation. De har i årevis opholdt sig i danske asylcentre og frygter at blive sendt tilbage til Iran, hvor de frygter at blive straffet med døden for deres ikke-muslimske tro.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen