Asylansøgere har søgt tilflugt i kirke

En gruppe kristne iranere, som er blevet nægtet asyl, har taget ophold i Stefanskirken i København.

Artiklens øverste billede
10 afviste asylansøgere fra Iran besatte onsdag eftermiddag Stefanskirken på Nørrebro. Præst Pernille Østrem (rødt tørklæde) tog imod. Foto: Jens Dresling/Polfoto

En gruppe sultestrejkende, afviste asylansøgere har onsdag taget ophold i Stefanskirken, der ligger på Nørrebro i København. Det oplyser kirken til Ritzau.

Der er tale om en gruppe på cirka 10 kristne iranere, som ønsker at blive i Danmark. De frygter at blive slået ihjel, hvis de sendes tilbage til præstestyret i hjemlandet.

Sultestrejke

De afviste iranere sultestrejker, og sultestrejken startede ifølge TV 2 News for tre uger siden på et sjællandsk asylcenter. Der er ikke tale om en kirkebesættelse af Stefanskirken, lyder det.

Asylansøgerne er iført hvide t-shirts og bærer laminerede skilte rundt om halsen, hvor der står "iransk sultestrejke".

Stefanskirken ligger ikke langt fra Brorsons Kirke i samme bydel, hvor en større gruppe asylansøgere søgte tilflugt i 2009.

Natten til den 13. august det år gik et større antal kampklædte politibetjente ind i kirken og anholdt 19 irakiske mænd.

Flere hundrede demonstranter samledes straks foran kirken under politiaktionen.

Tre måneder

Irakerne havde på det tidspunkt opholdt sig i kirken i næsten tre måneder, fordi de havde fået afslag på asyl i Danmark og frygtede en tvangshjemsendelse.

Dagen efter rydningen gik op mod 20.000 mennesker i demonstrationstog fra Brorsons Kirke til Christiansborg til støtte for irakerne.

2. september 2009 blev 22 af de afviste irakere via Odense Lufthavn sendt til Irak. Andre mindre grupper blev løbende sendt ud. I starten af november samme år blev 12 irakere sendt via Roskilde Lufthavn hjem til Irak.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen