Annonce
København

K: Pissoir-debat var under lavmålet

Konservativ: Uacceptabelt debatniveau, da forslag om kvinde-pissoirer i København overlevede.

Det gik hidsigt for sig, da SF's forslag om offentlige pissoirer til kvinder i København var til debat torsdag aften i Københavns Borgerrepræsentation (BR).

Lidt for hidsigt og lidt for latrinært, mener et af BR's medlemmer, den konservative Rasmus Jarlov, som nu sender en klage over debatniveauet til partiernes gruppeformænd.

"Det var meget uværdigt, og der blev brugt udtryk, som ikke hører hjemme på en talerstol. Jeg har ikke lyst til at referere konkret, hvad der blev sagt. Men jeg synes, at når man fra talerstolen sammenligner egne og andre BR-medlemmers kønsdele, er det uværdigt for kommunalbestyrelsen i Danmarks hovedstad," siger Rasmus Jarlov til jp.dk.

Ordførere i duel

Under debatten om forslaget, som faktisk endte med at et flertal bestående af S, SF, de radikale og Enhedslisten sendte forslaget til videre behandling i teknik- og miljøudvalget, var en række ordførere på talerstolen for at tale for og imod.

Det var især en ordveksling mellem forslagsstilleren fra SF, Iben Wiene Rathje, og LA-medlemmet Lasse Grosbøl, der skar Rasmus Jarlov i ørerne. Undervejs bad mødelederen, overborgmester Frank Jensen (S), medlemmerne om at udtrykke sig ordentligt. Men ikke tydeligt nok, mener Jarlov.

"Debatten er den værste i de fire-fem år, jeg har fulgt med og deltaget i BR-møderne, men det er desværre ikke en enlig svale. Møderne er kendt for at kunne køre af sporet, men dette er det værste jeg har oplevet. Overborgmesteren påtalte sprogbruget et par gange, men jeg synes, at han irettesatte for lidt. Især synes jeg, at SF's ordfører delagtiggjorde os i ting og sager, som ikke havde relevans for debatten og sagen," siger Rasmus Jarlov, som i sit indlæg ikke lagde skjul på, at han fandt forslaget fra SF langt ude i hampen.

LA'er følte sig ikke irettesat

"Men selvom det er et utroligt fjollet og pjattet forslag, som SF har stillet, så må der stå en vis respekt omkring det øverste politiske organ i København," mener den konservative politiker.

Lasse Grosbøl opfatter ikke debatten som under lavmålet, og han har en lidt anden opfattelse af diskussionen om SF-forslaget.

"Overborgmesteren spurgte under et indlæg, om man godt kunne lade være med at referere til private detaljer. Men nu var det jo en sag, der handlede om at urinere stående eller siddende, og det kan godt være svært at uden at benytte ord som "tis" eller "urin". Men det mente jeg heller ikke, at jeg gjorde, og jeg følte mig heller ikke irettesat af overborgmesteren," forklarer Lasse Grosbøl til jp.dk.

Forslaget "langt under niveau"

LA'eren, som er suppleant for Lars Berg Dueholm, siger, at modstanden mod SF-forslaget skinnede igennem i flere indlæg.

"De fleste havde ikke meget til overs for forslaget, og det har jeg heller ikke. Jeg synes, at forslaget var grinagtigt, og det har jeg måske ikke skjult godt nok. Og så kan man jo altid diskutere niveau. Jeg synes faktisk, at det var forslaget, der var langt under niveau, og at det er ærgerligt, at det kommer til at overskygge alt det gode vi laver lige nu," siger Lasse Grosbøl, som er træt af sagen.

"Det er for åndssvagt at bruge tid og kræfter på det her, når vi på samme møde vedtog en række spændende lokalplaner for metroudbygningen. Jeg synes, vi skal lægge den her sag bag os," slutter LA-medlemmet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra forslagsstilleren, Iben Wiene Rathje (SF), og overborgmester Frank Jensen (S) ønsker ikke at kommentere sagen.

Lars Aslan Rasmussen, medlem af borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne, synes, at det er Rasmus Jarlov, der er langt væk fra virkeligheden.

»Hvis der er nogen, der har en barsk tone, så er det da Rasmus Jarlov. Han går gerne over grænsen. Han plejer at kalde os åndsvage eller vores udmeldinger for sindssyge. Det er bare hans retorik. Han er den mest vulgære i sin sprogbrug af alle i de snart otte år, som jeg har siddet i Borgerpræsentationen, så han burde nok kunne klare tonen,« siger Lars Aslan Rasmussen til jp.dk.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her