København

Dramatisk selvmord i Metroen

Manden, der tidligere i dag sprang ud fra rulletrappen ved Metroen på Kongens Nytorv, er død.

En voksen mand faldt flere meter fra rulletrappen på metrostationen på Kongens Nytorv i København. Hans tilstand er kritisk. Arkivfoto: Thomas Sjørup

Tidligere på dagen forlød det, at en mand havde overlevet sit selvmordsforsøg, da han foran flere personer kastede sig ud over rækværket ved metrostationen på Kongens Nytorv.

Manden er nu erklæret død på Rigshospitalet.

Flemming Kim fra Københavns Politi forklarede tidligere, at der formodentlig var tale om en selvmordsforsøg og oplyste, at mandens tilstand var kritisk.

Manden havde kort forinden sit styrt i metroen forsøgt at kaste sig ud fra første sal i Magasin, hvor han havde stillet sig op på rækværket i stormagasinets midte, der er en slags høj atriumgård.

Løb direkte mod gelænderet

Her lykkedes det dog en yngre og en ældre mand at gribe fat i manden og få ham hevet ned, oplyser Flemming Kim.

Det lykkedes dog manden at vride sig fri og flygte ned i Magasins kælder, der er forbundet til metrostation.

"Her løber han direkte over mod rækværket i metroen for at kaste sig ud," siger Flemming Kim.

Ramte næsten en passager

De to mænd, der reddede manden, var løbet efter for at sikre, at han ikke forsøgte at begå selvmord igen, og det lykkedes dem for anden gang at få fat i ham, inden han nåede ud over metroens rækværk.

"De er så tæt på at få ham reddet, men får kun fat i hans jakke, og han styrter ned," siger Flemming Kim, der kalder historien for "dramatisk".

Fra rulletrappen faldt manden over ti meter og ramte næsten en passager på perronen, oplyser han.

Politiet undersøger forløbet

Manden modtog behandling på stedet og blev efterfølgende kørt med politieskorte til Rigshospitalets traumecenter, hvor han fik behandling for sine kvæstelser.

Ifølge Københavns Politi er man i øjeblikket i færd med at gennemgå forløbet og indsamle bånd fra videoovervågningen i stormagasinet og metrostationen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her