København

Det vil koste, når hjemmeplejen krydser ringen

Hjemmeplejen, postbiler og skraldevogne skal også betale for at krydse betalingsring, siger SF.

Arkivfoto: Helle Arensbak

Københavns Kommune ejer omkring 1.000 biler, og selv om de alle sammen tjener et kommunalt formål, skal der penge op af kommunekassen, når de krydser den kommende betalingsring. Kun ambulancer og politi må passere ringen gratis.

Sådan lyder meldingen fra SF's trafikordfører, Pia Olsen Dyhr.

»Vores mål er at begrænse trængsel, og derfor gælder betalingsringen for alle. Vi undtager kun handicapkørsel og udrykningskøretøjer,« siger hun til Dagbladet Information.

Så uanset om det er borgmesterbilen, hjemmehjælperen eller skovbørnehavens bus, der krydser ringen, skal der betales.

Måske en særlig aftale

»Hjemmeplejen skal også betale. Det er kommunale biler, og de skal alle sammen betale, ligesom skovbørnehavernes busser skal. Så må vi finde ud af, hvordan modellen kan indrettes - altså om de skal betale for hver enkelt gang de kører over, eller om der kan laves en aftale mellem stat og kommune om, hvor meget de cirka skal betale ud fra et samlet overslag,« siger Pia Olsen Dyhr.

Også Post Danmarks biler og skraldevogne kommer til at betale, fortsætter hun: »Skraldebilerne skal ligesom andre betale for at køre igennem, men de vil også opleve, at de kommer hurtigere frem, ligesom Post Danmark kan se frem til at spare penge på ikke at skulle holde i timelange køer.«

Borgmester: Grotesk

Ifølge kulturborgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev (V), er det 'grotesk', at kommunale biler ikke slipper.

»Det er det glade vanvid. At kommunen opkræves penge fra egne kasser for en betalingsring, giver slet ingen mening. Ringen er enorm dyr at etablere, enorm dyr at drive, og nu skal vi så også indregne en ekstra udgift i forhold til at betale for, at de kommunale biler kan køre rundt og passe deres arbejde,« siger hun til Information.

Kilde: Information
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Mor til afdød datter: Sorgen er til at leve med
Engang var hun hele Danmarks Rikke i "Huset på Christianshavn". I dag er skuespillerkarrieren et overstået kapitel for Kirsten Hansen-Møller. Hun har netop skrevet en gribende beretning om at miste sin datter, der døde af brystkræft i en alder af 26 år - blot få dage efter at hun havde født en lille pige.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her