Annonce
København

Socialborgmester marcherer for fri hash

Arrangørerne lover masser af skæve indfald og syret musik, når Marihuana Marchen lørdag promenerer fra Christiania til Rådhuspladsen.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL). Foto: Niels Hougaard

Her taler Enhedslistens socialborgmester, Mikkel Warming, som har foreslået at legalisere hash i København ligesom på coffee shops i Amsterdam.

Det oplyser den venstreorienterede hjemmeside modkraft.dk.

Sidste år foreslog Enhedslisten forgæves at legalisere hash i hele landet, men fik sit lovforslag nedstemt i Folketinget. Partiet vil trække hashhandlen væk fra hårde stoffer, så samfundet bedre kan bekæmpe kriminelle bander og sort økonomi.

Mikkel Warming har forklaret, at salg af hash i coffee shops kan skaffe penge til at behandle stofmisbrugere.

Bag demonstrationen står Fri Hash Bevægelsen og Hampepartiet, hvis leder, Klaus Tuxen, oplyser, at han bor på astralplanet. Herfra vil han materialisere sig som ceremonimester for det skæve musikprogram med syrede toner fra blandt andre Pharphar, Chin Ono og Young Blood Sound System.

Hampepartiet sidder i flere kommunale udvalg takket være sit listesamarbejde ved kommunalvalget med Enhedslisten og Christianialisten. Hampepartiets eneste politiske krav er: Fri hash!

På Rådhuspladsen taler og digteren Gordon Inc., og der er opstillet en model af en coffee shop, hvor der holdes en smoke-in.

Lørdag aften er der fest på værtshuset månefiskeren på Christiania med musik af veteranerne Peter Ingemann med en fortid i Young Flowers og Skousen & Ingemann samt Stig Møller, der spillede i Steppeulvene med det hedengangne ikon Eik Skaløe.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her