Annonce
København

Flertal i København anbefaler forsøg med fri hash

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at spørge Justitsministeriet om lov til forsøg med fri hash.

Et flertal i Folketinget har tidligere skudt idéen ned.

Københavnere skal kunne tænde en joint eller købe et gram hash uden at frygte politi eller bøder. Et flertal i Borgerrepræsentationen er enige om at spørge Justitsministeriet om lov til et forsøg med fri hash.

Med stemmerne 41 for og 12 imod vedtog bystyret i København at sende en formel henvendelse til ministeriet for at gå i gang med forsøget. Den nye overborgmester Frank Jensen (S) er tilhænger af en forsøgsordning, og også socialborgmester Mikkel Warming (EL) bakker op.

Tidligere afvist

Han er glad for, at et flertal vil gå nye veje i kampen mod det illegale hashmarked.

- Det er modigt. Nu er det op til regeringen, men der er jeg desværre ikke helt så optimistisk. Jeg hæfter mig dog ved, at to fremtrædende venstrefolk har stemt ja til forslaget, så man kan da håbe, at de overtaler Lars Løkke og vennerne på Christiansborg, siger Mikkel Warming.

Et bredt flertal i Folketinget afviste i efteråret al snak om at legalisere hash, og Frank Jensen får da heller ikke opbakning af partifællerne på Christiansborg.

- Vi støtter ikke op om fri hash. Vi læner os meget op ad misbrugskonsulenter, der fraråder, at eksperimentere med fri hash, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, tidligere torsdag.

K: Brug tiden på noget andet

Heller ikke de konservatives retsordfører Tom Behnke er med på forsøget

- Vi har behandlet det i Folketinget, og svaret var et klart nej. Derfor undrer det mig, at Borgerrepræsentationen ikke bruger tid på noget andet, siger Tom Behnke.

- Skal vi så også give dispensation og lovliggøre menneskehandel, afpresning og hvad banderne ellers forsøger at tjene penge på? Det giver ingen mening at argumentere på den måde, siger han

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her