Annonce
København

Frank Jensen: Forsøg med hash nødvendigt

Danmarks hovedstad kan på være på vej mod hollandske tilstande.

Hashen skal sættes fri i København i tre år, hvis det står til overborgmesteren. Arkivfoto: Niels Hougaard

Københavns Borgerrepræsentation skal torsdag debattere et forslag om at iværksætte en treårig forsøgsordning om lovliggørelse af hash. Det skriver politiken.dk.

Lovlig adgang til hash kendes især fra de særlige hashcaféer i Holland, hvor modellen har ført til både mindre misbrug og mindre kriminalitet.

Den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen støtter idéen, også selv om han ved, at Justitsministeriet absolut ikke ønsker "at fremme forslaget", som han udtrykker det over for politiken.dk.

Forbud virker ikke

Jensen har selv siddet i Justitsministeriets stol og kender derfor alle argumenterne imod initiativer i retning af at legalisere hash.

- Mit perspektiv på emnet er et andet, nu når jeg har ansvar i lokalpolitikken, siger Frank Jensen til politiken.dk.

- Nu har jeg fået en mere konkret indsigt. Hashmarkedet i København er kommet ud af kontrol og er en kilde til bandekriminalitet. Brugerne kan skaffe sig meget stærk hash, som giver psykoser hos nogle. Samtidig kan vi konstatere, at forbudspolitikken ikke virker efter hensigten, siger Frank Jensen.

Men Justitsministeriet giver ikke lov til det forsøg, der foreslås?

- Næppe, men så må debatten om forslaget bruges af alle til at komme videre. Vi sender et opråb til regering og Folketing om, at der er behov for nytænkning på området, siger overborgmesteren til politiken.dk.

LÆS OGSÅ: Danskere vil beholde hashforbud

Kilde: politiken.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her