Annonce
København

Bliv hørt om fri hash

Det spørgsmål er på bordet hos Socialudvalget i København, som nu vil have borgernes holdning til forslaget.

hash potpot weed cannabis skunk plante stoffer dope drugs

Kan man forestille sig caféer eller boder i København, hvor man kan købe sig en omgang hamp og nyde det - lovligt? Det spørgsmål stiller Socialforvaltningen i Københavns Kommune til byens borgere, fordi det gældende forbud mod hash ikke har den ønskede effekt. Det gælder både i forhold til misbrugere og illegal handel, som den verserende bandekrig i høj grad handler om.

Torsdag d. 5. november inviterer Socialforvaltningen derfor københavnerne til høring om forslaget om at legalisere hash i byen.

"Hvis nogen sidder med en relevant viden eller ny indsigt omkring, hvordan et hashforsøg kunne etableres – eller lægges tilbage i skrivebordsskuffen, så er det nu de skal komme med det," opfordrer socialoverlæge i socialforvaltningen Peter Ege.

40 hashboder i byen

Det nye forslag om at legalisere hash i København begrundes med, at hash er mindre farligt og vanedannende end andre stoffer som f.eks. kokain, og at skadevirkningerne af flere fagfolk vurderes på linje med alkohol. I forslaget skæver man bl.a. til den hollandske model, hvor hashcaféer drives af private - men reguleres af myndighederne.

Man vurderer, at en løsning kunne være at lave salgssteder af hash på linje med den svenske spritmonopolmodel, og at rusmidlet skal indtages på 40 steder, som forslaget lyder på nu, for at forhindre videresalg til mindreårige.

I december skal Socialudvalget i København vurdere, om hash-forslaget skal tages op i Borgerrepræsentationen, som skal tage kontakt til Justitsministeriet. De skal nemlig se på mulighederne for at lave en forsøgsordning over tre år - og om andre kommuner eventuelt vil være med.

Høringen foregår torsdag d. 5. november kl. 19 i festsalen på Københavns Rådhus.

Læs mere om høringen og forslaget her

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her