Ganske få smittede på krydstogtskib

Kun ganske få personer om bord på krydstogtskibet Emerald Princess, der ankommer til Københavns Havn lørdag aften kl. 21, er smittet med Influenza A også kaldet svineinfluenza.

Artiklens øverste billede
Krydstogtskibet Emerald Princess ankommer lørdag aften til København. Arkivfoto

Det oplyser ledende embedslæge for Region Hovedstaden, Arne Scheel Thomsen. Det helt præcise antal kender embedslægen ikke. Svenske medier skrev fredag, at der var mindst 14 smittede personer om bord, men tallet er altså langt lavere.

Ifølge embedslægen er situationen helt udramatisk, men hospitalerne i hovedstaden har fået besked på at forberede sig på at modtage smittede patienter.

Styr på situationen

- De syge er isoleret på skibet, så vi mener, at vi har styr på situationen. Når skibet ankommer til Københavns Havn vil de syge passagerer blive transporteret til et hospital, hvor de bliver undersøgt og eventuelt behandlet, siger Arne Scheel Thomsen. Der er ikke behov for, at alle passagererne kommer i forebyggende behandling. I modsætning til de smittede passagerer forbliver besætningsmedlemmer isoleret om bord på skibet, hvor der er læger.

Hidtil er der registreret 58 tilfælde af Influenza A i Danmark, der er blevet kendt som svineinfluenza. 37 personerne er smittet i udlandet, mens 21 er smittet i Danmark.

Influenza A kan sammenlignes med en mild sæsoninfluenza.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen