Frank Jensen lover tusinder af job

Løfter om tusinder af nye job og en hjælpepakke til arbejdsløse skal være med til at sikre den socialdemokratiske spidskandidat, Frank Jensen, posten som Ritt Bjerregaards afløser som overborgmester i København.

Artiklens øverste billede

Frank Jensen offentliggør nu sit valgprogram til kommunalvalget i november. Han vil sikre sig overborgmesterstolen ved at love vælgerne at investere omkring en milliard kroner over tre år i skoler, idrætsanlæg og klimarenoveringer af offentlige bygninger. Det kan ifølge beregninger fra AE-rådet resultere i flere end 2000 nye job.

- Jeg synes regeringen har svigtet, og jeg så gerne, at VKO spillede en mere aktiv rolle i den økonomiske krise, men jeg vil hellere pege på de mange muligheder, som findes i København, og hvor vi kan gøre en forskel, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

I valgperioden lover han også en indsats over for den hastigt voksende ungdomsarbejdsløshed ved bl.a. at skabe 500 nye kommunale praktikpladser til elever. Pladserne skal bl.a. skabes ved at stille krav om, at virksomheder skal tage unge i praktik, når kommunen udbyder større offentlige opgaver.

Københavnere med mangelfulde sprogkundskaber skal hjælpes ved at oprette mindst 200 integrationsstillinger, hvor de kan bruge noget af arbejdstiden til at forbedre deres dansk.

I hjælpepakken lover Frank Jensen de unge arbejdsløse, at de kan få afklaret deres kompetencer på tre måneder og eventuelt få lagt en uddannelsesplan.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen