Priskrig blandt hovedstadens hoteller

Hovedstadens luksushoteller slås som sultne løver om at lokke kunderne ind på de bløde madrasser - og det får nu de fire- og femstjernede hoteller til at dumpe priserne med helt op til 50 procent.

Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Det presser prisniveauet i hele hotelbranchen, og konsekvensen kan meget vel blive, at flere hoteller i det midterste prisleje tvinges til at dreje nøglen om.

»Der er en regulær priskrig i gang, især imellem de eksklusive hoteller,« siger Knud Larsen, erhvervs- og hotelrådgiver hos erhvervsmæglerselskabet Colliers Hans Vestergaard. Han frygter, at priskrigen kommer til at koste flere tre-stjernede hoteller med uattraktiv beliggenhed livet, da de har ekstra svært ved at tiltrække kunder på et hårdt marked, og derfor kan de ikke følge med konkurrenterne.

»Der er et klart behov for, at flere hoteller bliver omdannet til andre formål, og i øjeblikket er det kun et spørgsmål om, hvem der har den største egenkapital og de bedste ideer,« siger Knud Larsen.

Årsagen til priskrigen er, at der er alt for mange sengepladser i forhold til antallet af overnattende gæster. Alene inden for de seneste fire år er hotelkapaciteten i København steget 40 procent, og tendensen fortsætter frem til 2005, da antallet af værelser vil stige yderligere 11 procent - til i alt 13.049 værelser.

JPK

Andre læser

Mest læste

Del artiklen