FCK: Stammebrøl i lufthavn

FCK's fans sang fodboldskønsang af værste skuffe, da mesterklubbens spillere vendte hjem efter 'miraklernes kamp' i Amstredam.

Kønt lyder det ikke, når fodboldfans brøler slagsange, og FCK er bestemt ingen undtagelse.

Men når baggrunden er københavner-klubbens mirakelsejr over Cruijffs, van Bastens, Gullits, Rijkaards, Boer-brødrenes Ajax Amsterdam og adgang til Champions League kan selv gusten fodboldhep tilgives.

»FCK-FCK-FCK,« lyder det fra knap et par hundrede velsmurte ølbasser i lufthavnen, da FCK's spillere og ledere ved 13-tiden landede med SAS fra den hollandske kanalby.

Og jo, 2-0 over hollændernes verdensstjerner på deres egen som regel uindtagelige bane er en bedrift, der sent vil blive husket og allerede har indksrevet sig på linje med 1903'ernes choksejr på 6-2 over Bayern München i 1991 og Brøndbys sejre året før med 5-0 over Eintrecht Frankfurt og 3-0 over Bayer Leverkusen.

Hvad der får fanatiske fans til at pjække fra skole og lægge sig syge på arbejde for at se på fodboldspillerne i en lufthavn kan være svært at forstå, men let at forklare.

»FCK er det vigtigste i mit liv,« siger Maria Rasmussen, der normalt går i 9. klasse i Karlslunde.

»Alle mine vågne timer er jeg FCK. De er mit indhold i tilværelsen. Især Michael Gravgaard,« siger hun.

Maria Rasmussens forældre interesser sig ikke det fjerneste for fodbold og er med datterens ord nervøs for, at hun er ved at blive vanvittig. Alligevel ser de gennem fingre med, at hun pjækker på en dag som denne. Siger hun.

Hendes fortælling om arbejdet på en campingplads for at få råd til sæsonkortet til FCK's hjemmekampe i Parken bliver væk i nye fanbrøl.

Stammen giver sig atter til kende med grimme lyde. De almindelige tilrejsende i ankomsthallen får den måske mærkeligste modtagelse i deres liv.

Da spillerne endelig kommer ud gennem skydedøren bryder kærligheden ud i hujen. De inkarnerede fans omfavner heltene, tager fotos og får skrevet flere autografer med spritpen på deres trøjer.

En rigtig fan kan godt kende en historisk dag og svinge sig op til at få det maksimale ud af den. Spillerne spiller lystigt med.

»Ingen skal være i tvivl om, at vi troede på sejren før kampen. Vi vidste selvfølgelig, at det ville blive svært. Ajax har mange unge spillere uden den store erfaring, og scorede vi først, var sejren mulig,« siger FCK's ghaneser Razak Pimpong.

Også målmand Jesper Christiansen havde svært ved at få armene ned.

»Vi er i det forjættede land. Det er en fantastisk følelse at være det første danske hold i Champions League i mange år,« siger han.

Danskernes målscorer Michael Silberbauer skal bruge nogle dage til at forstå, hvad der i virkeligheden skete. Da han fik bolden over målstregen midt i anden halvleg, var der ikke tid til at nyde euforien.

»Det var bare op til midten og i gang igen. Vi skulle jo bruge et mål til for at slå dem,« forklarer han.

Og alligevel vil han gerne indrømme: Han kan godt mærke det sted på foden, hvor han ramte bolden, da den gik ind.

»Det er en drøm. Vi skal til at spille nogle af de allerstørste kampe, en fodboldspiller kan komme til,« siger han, før fans'ne kaster sig over ham.

På en dag som i dag har han tid til dem alle.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.